Menu
in

Cristi Minculescu: „Nu mă mai întorc niciodată în România”

După ce timp de 32 de ani a fost solistul trupei Iris, Cristi Minculescu a ales să părăsească formaţia şi, totodată, România, fiind nemulţumit de viaţa din ţară. De opt luni, artistul trăieşte în Germania şi spune că nu se va mai întoarce niciodată pe plaiurile mioritice.

Fostul solist al trupei Iris s-a stabilit în Regensburg, oraşul în care s-a „născut a doua oară”, în 2009 având loc transplantul de ficat. Solistul a mărturisit că este legat sentimental de oraşul care l-a salvat. În Germania, Cristi Minculescu a înfiinţat trupa rock Lotus. „Îmi lipseşte România, dar nu am ce face. Am plecat la 53 de ani de unde voi aţi preferat să rămâneţi şi nu mă mai întorc niciodată”, a declarat artistul pentru gândul.info. Totuşi, acesta a preciza că va onora de fiecare dată concertele din România. „Vin şi cânt cu mare plăcere de fiecare dată când sunt chemat, dar de mutat n-o să mă mut înapoi”, a mai subliniat Cristi Minculescu.

Fostul solist al trupei Iris a emigrat în Germania la vârsta de 53 de ani

Cristi Minculescu a părăsit România la vârsta de 53 de ani. Sătul de societatea românească, a decis să se renunţe la trupa Iris şi să se stabilească în Germania. Artistul a vorbit despre motivele care l-au determinat să plece din Iris, dar şi din România. „În opinia mea, e important să poţi să te rupi de unde pleci. {i e mai greu să faci asta decât să te adaptezi în altă parte. N-ai cum să negi locul în care ai stat atâţia ani: sunt automatisme, obiceiuri, e viaţa de zi cu zi pe care trebuie să ţi-o schimbi. Vă daţi seama în ce situaţie am fost eu dacă am preferat să fac schimbarea asta la 53 de ani. N-am mai rezonat cu societatea asta care a permis inversarea scării valorice uneori într-un mod indecent şi chiar obscen. Dar trăind doar din muzică, a trebuit s- o fac, ar trebui s-o facem toţi. În România, mulţi artişti au activităţi colaterale, care le permit să fie artişti. Dacă întrebi pe cineva „Domnule, poţi să trăieşti numai din muzică?” e o întrebare retorică. Eu am încercat să-mi impun să nu văd nişte chestii, dar, la un moment dat, au fost atât de evident încât m-am predat. Faptul că noi am cântat oriunde, oricând, pe oricât nu e bine”, spunea, recent, pentru adevărul.ro.

Cristi Minculescu a părăsit trupa Iris după o colaborare de 32 de ani

Odată stabilit în Germania, artistul nu a putut sta departe de muzică şi a înfiinţat trupa Lotus alături de trei prieteni, toţi germani – Judy Seutter (chitară), Boris Rusakov (bass) şi Jurgen Heigl (tobe). Împreună cu aceştia, Cristi Minculescu a urcat pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, pe 14 aprilie, în cadrul concertului „No Drugs, Just Rock”, iar fanii l-au putut reauzi, după cum a promis când a emigrat. Solistul a povestit cum e viaţă în Germania şi cum merge piaţa muzicală acolo: „Oamenii sunt foarte liniştiţi pentru că sunt foarte siguri de ziua de mâine. Când eram la Iris, dacă mă întrebaţi unde şi când am concert, nu ştiam ce să vă zic. Apăreau angajamente din astea pompieristice, erai anunţat azi că poimâine ai un spectacol. şi cum noi trăiam doar din asta, nu trebuia să ratăm niciun eveniment. Acum, cu Lotus, eu sunt la redebut. Băieţii sunt foarte talentaţi, deşi nu sunt muzicieni profesionişti, ei nu trăiesc din asta, sunt toţi profesori de muzică”, a conchis Cristi Minculescu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version