in

De câte boli ne vindecă berea

Un sondaj realizat de American Heart Association arată că peste 75% dintre persoanele chestionate cred că vinul este bun pentru inimă. Insă ce se întâmplă cu berea, care începe să aibă reputaţia unei băuturi sănătoase? Se pare că sunt 4 motive care conduc la această concluzie, scrie Yahoo Shine.

Berea reduce riscul de boli de inimă

Toate băuturile alcoolice, inclusiv berea, cresc nivelul de colesterol "bun" (HDL), reduc nivelul de colesterol "rău" (LDL) şi subţiază sângele, scăzând riscul de infarct şi atac cerebral, arată studiile. Consumul moderat de alcool, însemnând o bere de 330 de mililitri pe zi pentru o femeie şi două pentru un bărbat, a fost asociat şi cu un risc scăzut de diabet de tipul 2 şi îmbunătăţirea funcţiilor cerebrale la vârstnici.

Beneficii unice

În cadrul unui studiu de sănătate pentru asistente medicale, peste 70.000 de femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 42 de ani, au fost urmărite pentru a se vedea legătura dintre consumul de alcool şi hipertensiune. Cele care consumau în cantităţi moderate aveau tensiunea mai mică decât cele car beau vin sau băuturi spirtoase.

Previne apariţia pietrelor la rinichi

Intr-un alt studiu, s-a arătat că bărbaţii care consumau bere prezentau un risc redus de a avea pietre la rinichi, în comparaţie cu cei care optau pentru alte băuturi alcoolice, probabil datorită efectului diuretic şi conţinutului mare de apă din bere. Alte studii au arătat că anumite substanţe din hamei ar putea încetini pierderea calciului din oase, prevenind formarea de pietre.

Berea conţine vitamine, minerale 

O bere blondă de 330 de mililitri conţine puţin sub un gram de fibre, iar una neagră – puţin peste un gram. Berile blonde în general conţin mai multe vitamine B. De asemnea, o bere de 330 de mililitri conţine mai mult calciu, magneziu şi selenium (un antioxidant esenţial) decât un pahar cu vin.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marco Baratto, colaborare între cluburile “Rotary” din Italia şi România

Ghicitori, rugăciuni şi reţete culinare- pe situl Copiilor ortodocşi români din Italia