in

Ecologie/ Italia: Adio, pungi de plastic!

Pentru a lupta ȋmpotriva poluării, Italia spune adio pungilor de plastic, care nu vor mai fi produse şi comercializate, ȋncepând cu luna ianuarie a lui 2011.

Magazinele pot epuiza stocurile, dar apoi sunt obligate să ofere clienţilor alternative ecologice. In unele magazine s-au introdus deja pungi de hârtie sau de pânză, care se pot ȋntrebuinţa de mai multe ori, dar şi pungi biodegradabile, care se descompun repede şi nu poluează mediul înconjurător. Cele din plastic au nevoie de circa 100 de ani ca să se descompună şi, ȋn plus, pot determina sufocarea peştilor şi păsărilor  care le ȋnghit, crezând că e vorba de mâncare. Nu în ultimul rând, pungile de plastic tradiţionale produc un fum periculos când sunt arse.

Iniţiativa a fost salutată de asociaţiile de protecţie a mediului, precum WWF, conform căreia, Italia consumă anual douăzeci şi patru de miliarde de pungi. Mai puţin mulţumiţi sunt producătorii de pungi de plastic, care atrag atenţia asupra pierderii a mii şi mii de locuri de muncă. In plus, ei susţin că producţia de pungi ecologice este ȋncă prea mică pentru a satisface cererile şi că, prin urmare, costurile vor creşte din ce ȋn ce mai mult.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Crăciun în Italia: Românii- campioni la trimis bani acasă

Londra/ „Nimic nu se compară cu sărbătorile petrecute acasă”