in

FOTO Ionuţ Florea, românul preferat al lui Marilyn Monroe

Ionuţ Florea, un american de origine română, fost fotograf de război şi de vedete, a intrat în graţiile lui Marilyn Monroe, în spatele pozelor cu diva de la Hollywood ascunzându-se o relaţie misterioasă.

John Florea vorbea perfect limba română. Deşi se născuse, în 1916, în Alliance, Ohio, un orăşel cu 15.000 de locuitori la acea dată. Mama sa, Elisabeta, o emigrantă din zona Braşovului, a avut grijă ca fiul, căruia îi spunea pe româneşte, Ionuţ, să înveţe limba de acasă. Florea avea să devină unul dintre cei mai importanţi fotografi ai prestigioasei reviste americane “Life”. A realizat reportaje foto din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, după care a trecut cu lejeritate în lumea strălucitoare a Hollywood-ului.

Prietenul unei dive de la Hollywood

John Florea a devenit unul dintre rarii fotografi pe care superba Marilyn Monroe îi considera prieteni. Sunt fotografii cu ei doi care atestă acest lucru, ce datează din anii ’50. Românul a imortalizat-o pe diva de la Hollywood în mai multe ipostaze, amicale, dar şi senzuale, fapt care ridică un semn de întrebare. Este foarte posibil ca cei doi să fi avut mai mult decât o relaţie de amiciţie. John Florea era mai mult decât un prieten pentru blonda de la Hollywood, iar “oraşul zeilor” filmului cunoştea acest aspect.

A lăsat în urmă o adevărată comoară

John Florea a fost mai mult decât un fotograf. A regizat peste 600 de show-uri TV, seriale şi filme de televiziune. A pus şi el semnătura pe episoade din “Flipper” sau pe aventurile din “Bonanza”. Când John Florea a murit, pe 25 august 2000, a lăsat în urmă, celor două fiice ale sale, o moştenire de mii de fotografii, interviuri, amintiri rare. În prezent, fetele sale vor să scoată la licitaţie comoara, care valorează aproximativ 2 milioane de dolari.

Avea multe rude în România

Viaţa familiei Florea în SUA a început la începutul secolului XX. Însă, nici urmaşele fotografului n-ar putea trasa clar când bunica Elisabeta a ajuns în State şi în ce condiţii. John Florea le-a povestit fiicelor că avea multe rude în România. A fost de mai multe ori să viziteze ţara de origine a părinţilor. “S-a distrat foarte bine în România. I s-a părut minunat să-şi cunoască toate rudele, să vadă care e moştenirea lui de român. Ţara l-a încântat, oamenii erau minunaţi, asta mi-a spus. A fost acolo în comunism. Tata vorbea mereu în română. Şi bunica mea îmi vorbea mereu în română”, a povestit fiica cea mică a celebrului fotograf.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO/ Raport CGIL- Muncitori aduşi din România să lucreze ilegal la noua linie de metrou de la Roma

Remediile Ramonei Bădescu împotriva răcelii: „ceai de ghimbir şi vitamine”