in

În atenția părinților: Hărțuirea (bullying) la școală

De multe ori nu este ușor să ne dăm seama ce li se întâmplă copiilor noștri, de aceea trebuie să avem o bună comunicare cu aceștia, să le câștigăm încrederea pentru a putea depista orice problemă.

Atunci când copilul este hărțuit de un alt copil sau de grup, acesta trebuie să știe că nu se află singur în fața acestei probleme. El trebuie să fie conștient că are sprijinul familiei, al profesorilor și, în anumite cazuri, al poliției.

Schimbarea bruscă a caracterului, stări inexplicabile de tristețe, izolare, căutarea de motive pentru a nu merge la școală, faptul că nu are prieteni, sunt doar câteva semne care ar trebui să alarmeze un părinte sau un profesor.

Copilul trebuie convins că nu este inferior celorlalți, că hărțuirea școlară este nedreaptă și că NU este justificată, iar a cere ajutorul este cea mai bună și cea mai recomandată opțiune.

De asemenea, este important ca micuțul să-și creeze o conduită corectă de răspuns în fața amenințărilor, umilințelor sau maltratării, încercând să evite contactul cu hărțuitorii.

Pentru aceasta, copilul trebuie să evite conflictele inutile și să rămână în zonele în care mai sunt și alți copii precum și profesori ce l-ar putea vedea și ajuta.

În cazul în care cei care îl hărțuiesc se apropie de el, trebuie să ceară imediat ajutorul profesorilor.

Atât părinții cât și profesori trebuie să fie conștienți că unii copii sunt martori ai unor astfel de situații și că trebuie educați în așa fel încât să se implice denunțând hărțuirea unui coleg sau a unui prieten.

În cazul în care primesc fișiere video sau fotografii în care un coleg este umilit sau care au caracter intim și/sau privat, este FOARTE IMPORTANT să nu participe la difuzarea acestora și să denunțe situația.

Folosirea noilor tehnologii este în creștere, iar aplicații precum Whatsapp, Line, Snapchat sau rețelele de socializare pot duce la situații în care orice ceartă sau conflict de pe culoar sau din curtea școlii poate să fie difuzată și să devină virală.


Citiți și:

Fiumicino, româncă atacată de vecinul italian cu sticle incendiare, rănită fetița de 3 ani a femeii

Italia, molestarea sexuală a îngrijitoarei de către bătrânul asistat. Avocatul 

Românca îl refuză, el îi distruge mașina: calabrez arestat pentru stalking

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Catania, arestat la scara avionului, încerca să fugă în România

Un nou proiect legislativ: Pensia minimă să fie de 1.000 pe lună