in

Monica Bârlădeanu, senzaţională în rolul de mamă ucigaşă, la Festivalul de la Veneţia

Monica Bârlădeanu a fost prezentă, zilele acestea, la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia. Actriţa este una dintre protagonistele peliculei italiene “Maternity Blues/ Il bene dal male”, de Fabrizio Cattani.

În acest an, Monica Bârlădeanu a revenit la Venetia cu un rol controversat, acela de mamă ucigaşă. Drama regizată de italianul Fabrizio Cattani , o dramă ce spune povestea a patru femei care şi-au omorât copiii, selectată în secţiunea competiţională Controcampo italiano.

“Il bene dal male”, în regia lui Fabrizio Cattani

Filmul “Maternity Blues/ Il bene dal male” spune povestea a patru femei diferite, însă legate de o culpă comună: infanticidul. Ele sunt internate împreună şi trăiesc o “condamnare mai ales interioară”, legându-şi fiecare propria culpă de cea a alteia, se împrietenesc, îşi fac confidenţe şi se consolează, apărând într-o lumină de “vinovate inocente” Pelicula are la bază cartea Graziei Verasani – “From Medea”.

“Este o poveste emoţionantă. Sunt patru femei care au sentinţe finale şi definitive, sunt declarate instabile. Este motivul pentru care ele se află internate în secţia psihiatrică a unei închisori. Sunt acuzate din infanticid şi au fost declarate mai puţin în deplinătatea capacităţilor lor mintale”, a detaliat Monica Bârlădeanu povestea care stă la baza filmului „Maternity Blues”.

A empatizat cu personajul

Personajul interpretat de Monica Bârlădeanu este Eloisa, o femeie pasională şi directă, gata oricând să polemizeze cu celelalte, afişând un cinism de faţadă. “Este unul din rolurile la care ţin foarte mult. Eloisa este o fostă cântăreaţă de muzică uşoară italiană, care se regăseşte în secţia psihiatrică a închisorii. A fost un proiect destul de solicitant emoţional, pentru că a trebuit să acceptăm anumite lucruri, să empatizăm cu subiectul şi să luptăm cu propriile prejudecăţi”, a precizat Monica Bârlădeanu.

S-a filmat în Toscana şi la Roma

Filmările s-au desfăşurat în mare parte în Toscana. “Am filmat în Toscana anul trecut, timp de o lună şi jumătate, până la sfârşitul lunii octombrie”, a spus actriţa, precizând că pentru a fi redată secţia psihiatrică a închisorii a fost folosită o veche pensiune. “Am folosit şi un spaţiu vechi al fabricilor Fiat, care este absolut spectaculos”, a mai spus actriţa, explicând că „Maternity Blues” s-a filmat câteva zile şi la Roma.

Filmul “Maternity Blues” va fi lansat şi în România şi în Italia, cel mai probabil anul acesta, însă nu a fost stabilită cu exactitate data lansărilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Soţii Ionel din Ancona au reinventat bucătăria italiană: “facem pizza cu caşcaval şi bistecca sibiană”

Verona/ Din dragoste pentru patron, o româncă a încercat să se sinucidă de două ori