in

Noi etichete obligatorii pentru alimente

Se schimba legea italiana cu privire la transparenţa pe piaţa produselor alimentare. In curand, se va putea şti cu exactitate de unde provin toate produsele alimentare vândute în Italia. Până în prezent, indicarea originii alimentelor era obligatorie numai pe etichetele unor anumite produse, cum ar fi ouă, lapte proaspăt, fructe şi legume.

În scurt timp, datorită unei legi adoptate în unanimitate de Parlament, regula va fi extinsă la toate celelalte alimente. Pentru produsele care au fost modificate, ȋntr-un fel sau altul, se va indica locul de transformare, dar şi originea principalelor materiilor prime sau ingrediente folosite. De exemplu, se va putea şti unde a fost a făcut un anumit tip de brânză, dar şi de unde vine laptele utilizat pentru producţie. Eticheta trebuie să indice, de asemenea, dacă s-au folosit ingrediente modificate genetic.

Cei mai satisfăcuţi de noua lege sunt consumatorii, ţăranii şi fermierii, convinşi că normele vor proteja calitatea produselor alimentare italiene. Legea este criticată ȋn schimb, de marii producători din industria alimentară, potrivit cărora etichetele actualizate ȋn continuu ar duce la scumpiri cu până la cincisprezece la sută din costurile de producţie.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nostalgicii il comemoreaza pe Ceausescu

Ponta: PSD se opune votului prin corespondenţă pentru românii din diaspora