Menu
in

Povestea româncei care îi machiază pe Bill Clinton, Robert Redford și Michael Jordan

Românca Angela Jelesco a emigrat în Statele Unite înaintea căderii regimului comunist și a ajuns să machieze celebrități precum Robert Redford, Bill Clinton și Michael Jordan. Astăzi are propriul ei salon în Champaign, Illinois.

Angelica Jelesco (68 de ani) a decis în anii ’80 să facă o schimbare. A abandonat ingineria mecanică, iar timp de doi ani a studiat tehnici de îngrijire a pielii în România, fiind interesată mai ales de tratamentele faciale în stil european şi de machiaj.

Celebra machieză își amintește cum, fiindcă se împotrivea regimului comunist, cei de la Securitate o urmăreau în permanență. „N-am fost într-o închisoare, dar m-au ridicat de atâtea ori de pe stradă. Manifestam fiindcă voiam să plec. Îi scriam scrisori președintelui, secretarului de partid”, a relatat Angelica.

După patru ani în care a solicitat azil politic, Angelica și soțul ei, Dan, au reușit să plece peste Ocean în 1983..

Primul ei loc de muncă a fost la Saks Fifth Avenue, unde vindea produse cosmetice care aparțineau unui brand european. Câteva luni mai târziu, și-a închiriat un spațiu și și-a deschis propriul salon, în Chicago. Ca să devină cunoscută, Angelica oferea tratamente faciale gratuit.

L-a machiat pe Bill Clinton

După ce tratamentele ei faciale au cucerit locuitorii din Chicago, Angelicăi i-a fost oferit un post de machieuză la un post local de televiziune.

În următorii 10 ani, s-a împărțit între salonul ei și studioul de televiziune unde lucra. Astfel, a avut ocazia să machieze celebrități precum Michael Jordan, Robert Redford, Bill Curtis și Elain Rivkin, dar și politicieni ca Bill Clinton și Jim Edgar.

Angelica l-a machiat de două ori pe Bill Clinton, atunci când acesta candida la prezidențiale.

În 1999, Angelica și-a pierdut spațiul închiriat din Chicago și a ales să se mute în Champaign, acolo unde și-a deschis un salon în propria curte.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version