Menu
in

“Poziţia copilului”, în cursa pentru premiile Oscar

Lungmetrajul „Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, propunerea României la premiile Oscar, a fost inclus de Academia americană de film printre cele 76 de pelicule considerate eligibile pentru o nominalizare la categoria “cel mai bun film străin”.

Nominalizările pentru categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” vor fi anunţate pe 16 ianuarie 2014. Până atunci, lista candidaturilor considerate eligibile a fost finalizată şi cuprinde un număr record de 76 de propuneri. Dintre aceste propuneri, până la jumătatea lunii ianuarie vor fi alese nouă filme, urmând ca pe 16 ianuarie să fie anunţate cele cinci nominalizări.

Filmul a câştigat trofeul Ursul de Aur

Filmul „Poziţia copilului”, regizat de Călin Peter Netzer, a câştigat trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, în luna februarie, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Lungmetrajul s-a aflat în competiţia oficială a Berlinalei 2013 alături de alte 18 filme. „Poziţia copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer, după multi-premiatele „Maria” (2003) şi „Medalia de onoare” (2010).

Nominalizat pentru “cel mai bun film străin”

Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version