in

„După dealuri”, în topul celor mai bune filme ale anului 2012

Lungmetrajul „După dealuri”, regizat de Cristian Mungiu, figurează pe locul al optulea în topul celor mai bune filme ale anului 2012 alcătuit de prestigioasa revistă Sight & Sound, publicat ca în fiecare an la începutul lunii decembrie.

De asemenea, „După dealuri” este propunerea României la Oscar, la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină”. Topul revistei a fost alcătuit pe baza voturilor exprimate de 100 de critici de film.

Filmul lui Cristian Mungiu ocupă poziţia a opta

Filmul „După dealuri”, de Cristian Mungiu, ocupă poziţia a opta în acest top prestigios, în fruntea căruia se află pelicula „The Master”, de Paul Thomas Anderson, a cărui imagine a fost realizată de Mihai Mălaimare Jr. Potrivit presei internaţionale, „The Master” este considerat unul dintre marii favoriţi la trofeele decernate în sezonul premiilor de la Hollywood.

Pe locul al doilea se află pelicula „Tabu”, regizată de Miguel Gomes, recompensată cu Alfred Bauer Award şi FIPRESCI Prize la Festivalul de la Berlin 2012, ce a fost nominalizată şi pentru Ursul de Aur.

Filmul „Amour”, de Michael Haneke, laureat cu Palme d’Or la Cannes 2012 şi desemnat cel mai bun lungmetraj al anului la gala premiilor decernate de Academia de Film Europeană, se află pe locul al treilea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scurtmetrajul românesc ce a impresionat juriul Academiei Europene de film: “Superman, Spiderman sau Batman” VIDEO integral

„V-aţi îngrăşat pe pământ moldovenesc”- un profesor basarabean stârneşte polemici VIDEO