in

Ramona Bădescu nu mai este delegata primarului Alemanno pentru comunitatea românească

Din noiembrie anul trecut, actriţa Ramona Bădescu nu mai este delegata primarului Romei, Ganni Alemanno, pentru comunitatea românească. Alemanno a refuzat să-i mai reînnoiască mandatul, scrie adevărul.it, din această cauză activitatea biroului pentru români din cadrul Primăriei Romei fiind blocată.

Cel mai şifonat din această situaţie iese primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, cel care în urmă cu un an a inaugurat cu mare fast, împreună cu Alemanno, „Biroul Primăriei Bucureşti la Roma”.

Bădescu nu are o imagine bună printre românii din Italia, fiind autoarea unor gafe memorabile şi a unor declaraţii jenante, cum ar fi cea despre guma de mestecat. Bădescu a spus, într-o emisiune la o televiziune italiană, că pe vremea lui Ceauşescu nu se găsea gumă de mestecat, astfel că atunci când găsea una o mesteca o săptămână. Pentru a o păstra, o lipea pe sub bancă la şcoală şi lângă pat, acasă. Este doar una dintre numeroasele declaraţii halucinante ale Ramonei Bădescu. O altă gafă a fost legată de traducerea imnului naţional al României. Invitată la Rai Due, în emisiunea “Pomeriggio sul Due”. Bădescu a tradus astfel primele versuri din imnul naţional al României: „Svegliati, svegliati romeno dal sogno di quello che voleva buttarsi” (Trezeşte-te, trezeşte-te române din somnul celui care vrea să se arunce).

Astfel de declaraţii au făcut-o nesuferită românilor din Italia, care nu se simt reprezentaţi de ea. Nu este exclus ca această imagine negativă din comunitate să-l fi determinat pe Alemanno să se distanţeze de Ramona Bădescu. Efectul a fost blocarea activităţii biroului din Roma.

Pentru că şi-a pierdut trecerea la primarul Romei, Ramona Bădescu a reuşit să-l pună într-o situaţie jenantă şi pe primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu.

Primarul Oprescu a venit la Roma anul trecut pentru două zile, 15 şi 16 iunie. A fost cazat la un hotel de lux de lângă Colosseum, a vizitat o tabără de ţigani şi a participat la un megaspectacol organizat la Primăria Romei, numit „Romani Rumeni”, prezentat de Ramona Bădescu.

După spectacol, Gianni Alemanno şi Sorin Oprescu au participat la o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti şi au inaugurat biroul primăriei Bucureşti la Roma, prezentat drept „un punct de referinţă pentru românii din Roma, dar şi o punte de legătură între Italia şi România”. Dup[ un an, prin birou bate vântul.

Preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, Eugen Terteleac, consideră că o parte din vină o are şi Sorin Oprescu, pentru nefuncţionarea biroului. Anul trecut i-a acordat o diplomă de membru de onoare lui Oprescu, în numele asociaţiei. Contactat de adevarul.it, Terteleac a precizat că se gândeşte să-i retragă diploma lui Oprescu: „A făcut multe promisiuni, dar nu a făcut nimic pentru comunitatea de români. S-a plimbat pe banii primăriei Bucureşti la Roma şi apoi a dispărut. Nu avem încredere în asemenea personaje. Pentru noi, este un primar care nu-şi ţine promisiunile.”

Gianni Alemanno la inaugurarea biroului românesc din Primăria Romei

Video: Ramona Bădescu, contestată de consiliera Leontina Ionescu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu a căzut!

Victor Ponta, desemnat premier de Traian Băsescu