in

Studiu: 85% dintre români sunt mândri de originea lor

68% dintre români cred că oamenii cinstiţi nu pot avea succes în afaceri în România, arată un studiu al Fundaţiei 'Romanian Business Leaders', efectuat în august 2011, cu ajutorul IMAS şi citat de Agerpres.

Cercetarea a avut loc la nivel naţional şi a analizat percepţiile românilor cu vârste peste 18 ani privind mediul de afaceri şi relaţia lor cu România şi cu viitorul.

86% dintre respondenţi cred că nu pot schimba ceva în România în următorii trei ani iar 68% cred că oamenii cinstiţi nu pot avea succes în afaceri, în România.

73% dintre respondenţi cred că managerii din România sunt mai degrabă necinstiţi, iar 68% dintre aceştia nu ştiu niciun om de afaceri demn de a fi un model de urmat', potrivit studiului.

De asemenea, 73% dintre respondenţi cred că oamenii de afaceri români sunt mai degrabă dezbinaţi, 87% cred că oamenii de afaceri ar trebui să se implice mai mult în problemele importante din ţară, 53% dintre respondenţi nu au motive să fie mândri de România, în acest moment,dar paradoxal,  85% dintre cei care au răspuns la chestionare sunt mândri că sunt români.

'Rezultatele confirmă nevoia acută de leadership în toate ariile de activitate şi de refacere a ţesutului social al României, o ţară dominată de lipsa de încredere şi de speranţă', arată studiul. Membrii Fundaţiei 'Romanian Business Leaders' organizează în perioada 3-5 februarie 2012, la Bucureşti, prima ediţie a Romanian Business Leaders Summit (RBLS), unde vor fi prezenţi liderii celor mai importante companii româneşti. Summit-ul va explora domeniile care pot transforma România într-o economie performantă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Soţii şi copiii românilor cu drept de muncă în Spania nu au nevoie de permise de lucru

Dana Războiu: „Tot mai bine e în România!”