in

Te speli pe față sub duș? Atenție, iată ce i s-ar putea întâmpla corpului tău (suntem siguri că, după ce vei citi, nu o vei mai face)

Multă lume face acest lucru. Dar este cât se poate de greșit. Să te speli pe față sub duș este foarte greșit. În timp ce spălarea pe dinți sub duș nu este un lucru atât de teribil, să te speli pe față sub duș este un obicei ce trebuie abandonat cât mai repede, potrivit dermatologilor. Dar ce este rău? Totul. Sau aproape totul.

Dermatogul Elisabeth Tanzi a explicat la The Gloss motivele. În primul rând, spălarea feței sub duș face să nu mai putem regla bine temperatura apei, din acest acest motiv recomandă tuturor pacienților săi să-și spele fața la chiuvetă fiindcă ”astfel se poate regla mai bine temperatura și se poate opta pentru o apă călduță sau rece, care este mai bună chiar și pentru pielea cea mai delicată”. Dermatologul explică faptul că apa caldă face rău pielii feței: o distruge și o lasă dezhidratată îndelung. În plus, cei care tind să aibă roșeață, nu fac decât să-și înrăutățească starea din moment ce apa caldă agravează afecțiuni precum cuperoza. Temperatura apei, în orice caz, nu este unica problemă: când ne spălăm fața sub duș, riscăm să ne ajungă pe față reziduri de șampon sau alte produse pe care le utilizăm. Aceste produse, care nu sunt concepute pentru pielea delicată a feței, o distrug. Așadar, e cazul să nu mai faci asta…

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Locuințele cu chiriași români au intrat în atenția consiliilor din Londra. Înghesuiala la control!

Mădălina Ghenea la Sanremo îngheaţă publicul cu amintiri gri din România: «Toţi într-o cameră lipiţi de televizor, tata venea obosit de la muncă»