in

Vacanţe 2011/ 10 lucruri pe care trebuie să le ştii despre zborurile low-cost

Mulţi români din Italia aleg să-şi petreacă vacanţa de vară în ţară. Dacă înainte de 2000, majoritatea românilor se duceau acasă cu autocarul, acum s-au înmulţit ofertele companiilor aeriene aşa numite „low cost”. Preţurile sunt accesibile, dar nu întotdeauna alegerea este simplă. Iată câteva lucruri care trebuie luate în calcul înainte de a achiziţiona un bilet de avion cu o companie low cost.

1-      Cu cât faci rezervarea mai înainte de data plecarii, cu atât plăteşti mai puţin

2-      Rezervarea biletului prin call center nu este gratuită

3-      – mai ales pentru a afla dacă este prevăzută o escală

4-      Trebuie să ţii seama de eventualele restricţii legate de schimbarea datei sau a traseului . Toate aceste servicii au, în general, un cost suplimentar.

5-      Bagajul de mână este gratis, dar dacă ai un bagaj în plus, trebuie să plăteşti. Costul variază de momentul în care comunici companiei că ai un bagaj în plus.

6-      În timpul curselor low cost pasagerii nu beneficiază de mâncare şi băutură gratis. Pasagerii pot cumpăra însă alimente, la bordul avionului, un preţ destul de scump.

7-      Costul biletului nu este întotdeauna clar (mai sunt aplicate taxe şi suprataxe pentru eventuale opţiuni)

8-      Fii atent la comisionul pentru rezervare, care variază în funcţie de modalitatea de cumpărare (credit card, transfer bancar) Faceţi rezervarea online direct pe site-urile companiilor, nu prin site-uri intermediare care aplică chiar câteva zeci de euro comision suplimentar

9-      Unele companii nu fac o rezervare a locului în avion, deci s-ar putea să ai de-a face cu înghesuială pentru locurile cele mai „bune”

10-   În sfârşit, dacă faci rezervarea online, înainte de a-ţi da acordul, citeşte cu atenţie explicaţiile scrise cu litere mici, care sunt urmate de butonul „accept”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Video/ Reportaj Sky în România: Chivu despre Campionatul mondial al copiilor străzii

De ce s-a mutat Festivalul Callatis de la Mangalia la Roma