in

VIDEO/ Imigranţii gestionează 14% din restaurantele din Peninsula

Barurile şi restaurantele din Italia, sunt din ce în ce mai multietnice: un proprietar din zece ani este imigrant. Iată rezultatul unui studiu realizat de Fipe, asociaţia proprietarilor de restaurante, care a ȋnregistrat un număr de 38.000 de afaceri gestionate de cetăţeni străini.

Proprietarii de baruri, în creştere

Cei mai numeroşi proprietari gestionează  restaurante, procentul fiind de 14% din total. Mai recent, străinii au deventi şi proprietari de baruri, ponderea lor fiind de circa 10% .

Numărul cel mai mare de baruri şi restaurante gestionate de imigranţi se ȋnregistrează în nordul Peninsulei, mai precis în regiunile: Lombardia, Veneto, Emilia Romagna, Piemont şi Toscana, dar un record a fost, de asemenea, înregistrat în regiunea Lazio.

“Cucina cinese”

Cât priveşte restaurantele cu meniuri etnice, trei din patru localuri sunt specializate ȋn  mâncare chinezească. Urmează, dar cu rate mult mai mici, bucătăria  japoneză, africană, braziliană şi mexicană.

Sector în criză

Fipe preconizează ca numărul proprietarilor imigranţi de baruri şi restaurante va creşte, pentru că sunt din ce ȋn ce mai puţini italienii dispuşi să facă acest lucru. Mai ales acum, când sectorul este în criză şi foarte puţini sunt cei dispuşi să lucreze pe timp de noapte sau în zilele de sărbători.

Video: Vezi un restaurant take away specalizat in kebab:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Agenţiile de asigurări auto îi discriminează pe imigranţi

Adrian Chifu îl acuză pe vicepreşedintele Senatului român: “Ne-a creat o pagubă morală şi materială”