in

Adopţii în Italia/ Noutăţi legislative

O persoană necăsătorită  poate adopta un copil? O chestiune care a fost readusă ȋn discuţie după o hotărârie recentă a Curţii de Casaţie, cea mai înaltă instanţă  italiană.

O mamă necăsătorită din Genova a adoptat un copil în Statele Unite şi a cerut recunoaşterea adopţiei în Italia. Judecătorii au decis că ea şi copilul pot rămâne împreună. Dar, pentru o recunoaştere deplină, este necesară adoptarea unei noi legi.

Astăzi adopţia este permisă persoanelor necăsătorite doar în cazuri excepţionale. Este greu de crezut, ȋnsă, că normele se vor schimba în viitorul apropiat. Societatea şi politicienii sunt ȋmpărţiţi iar în dezbatere  cântăreşte greu şi poziţia Bisericii Catolice, foarte influentă, conform căreia un copil, pentru a creşte bine,  are nevoie de un tată şi o mamă.

În Italia, sunt adoptaţi, în fiecare an, şase mii de copii , patru mii dintre ei provenind din străinătate, dar care devin cetăţeni italieni imediat după intrarea ȋn noua familie. Adopţia ȋn Italia este un proces lung  cu reguli stricte şi complicate, de aceea multe familii fără copii cer simplificarea normativei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ancheta/ Dentişti italieni cu diplomă românească

Rubrică gratuită de “ANUNTURI”!