in

Decret fluxuri/ pentru moldoveni 5200 de locuri

Roma 27 ianuarie 2011- Pe 31 ianuarie se da startul la inaintarea cererilor prevazute de noul decret al fluxurilor. Astfel, sute de mii de familii şi întreprinderi sunt pregătite deja să ȋnainteze cererea pentru angajarea lucrătorilor străini în Italia. Printre cele 98 080 locuri disponibile, este prevazuta si intrarea a 5200 de cetăţenii moldoveni). Puţini ȋnsă vor reuşi să câştige unul din locurile prevăzute de decretul guvernului asa numitul “Decreto flussi” 2010/2011.  Cine va ȋnainta dosarul, trebuie să aibă oricum multă răbdare, deoarece analizarea cererilor va trece prin numeroase birouri şi este foarte lungă.

În primul rând, Poliţia va verifica dacă nu există obstacole în calea sosirii lucrătorilor în Italia, cum ar fi expulzări anterioare. Direcţiile de muncă provinciale se concentrează apoi asupra angajatorilor, pentru a evalua dacă ei dispun de resurse adecvate şi asigură condiţiile de muncă, în conformitate cu legea ȋn vigoare.

După ȋndeplinirea acestor operaţiuni, procedura se mută ȋn ţara de origine a lucrătorului, care trebuie să primească viza de la un consulat italian. Cu acea viză el poate veni în Italia, semna contractul şi obţine ȋn sfârşit un permis de şedere. Cât durează totul? În mod normal, cel puţin un an. Dar, pe parcursul operaţiunilor prevăzute, este posibil ca să apară diferite probleme, care pot determina prelungirea aşteptării.<–>

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Istat: Scade numărul italienilor

Retribuţiile minime pentru „colf” si „badante”