in

Decretul de relansare: bonus de 1.000 de euro pentru îngrijitoare și lucrători casnici. Iată cum se poate obține

Roma, 21 mai 2020 – În decretul de relansare (decreto rilancio) publicat în Monitorul Oficial, există și bonusul pentru lucrătorii casnici și îngrijitorii 2020.

Aceasta este o indemnizație de 500 de euro pe lună pentru lunile aprilie și mai 2020, care se dau lucrătorilor casnici care aveau deja un contract de muncă regular la 23 februarie 2020.

Există trei cerințe pentru solicitarea bonusului: necoabitarea cu angajatorul; contract existent pe 23 februarie 2020 care depășește 10 ore pe săptămână, lucrătorul intern nu trebuie să primească alte venituri (venit de cetățenie, venit de urgență, unul dintre bonusurile oferite de Cura Italia) și nici nu trebuie să dețină o pensie, cu excepția indemnizației de invaliditate.

În cazul în care lucrătorul face parte dintr-o familie care deja câștigă venituri de cetățenie pentru mai puțin de 500 € pe lună, INPS va suplimenta beneficiul veniturilor cetățeniei până la 500 EUR pentru cele două luni din aprilie.

Indemnizațiile plătite, în valoare totală de 1000 de euro, nu contribuie la calculul venitului în vederea impozitării.

Cum să face solicitarea?

Pentru a solicita bonusul pentru lucrătorii și îngrijitorii casnici, este necesară depunerea cererii la patronate, INPS va plăti alocația într-o singură soluție de o mie de euro. Mai multe informații despre modul de depunere a cererii vor ajunge în circulara explicativă a INPS în zilele următoare.

 Detalii în limba italiană

Decreto rilancio: colf e badanti, in arrivo il bonus di mille euro. Ecco come riceverlo

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]

Salvați din Italia: 156 de cetățeni români au fost duși în țară cu un avion Tarom

INPS, studiu șocant: Morții sunt cu 19.000 în plus în Italia, datele de la Protecția Civilă nu sunt foarte credibile.