Menu
in

Ghidul achiziţionării unui imobil în Italia (II) Etapele

Procesul de achiziţionare a unei case se împarte în trei faze.

– Căutarea imobilului

În această fază potenţialii cumpărători au trei opţiuni: să se adreseze unei agenţii imobiliare; să se adreseze direct contructorilor (această opţiune poate fi avantajoasă din punct de vedere financiar când casa este în construcţie); să se adreseze direct proprietarului.

– Stipularea contractului preliminar sau a propunerii de achiziţie

în funcţie da faptul că ne adresăm direct proprietarului, constructorului sau unei agenţii imobiliare, înainte de stipularea contractului de vânzare-cumpărare propriu-zis, părţile vor semna un contract preliminar sau o propunere de achiziţie.

Diferenţa stă în faptul că acest contract preliminar este semnat imediat de ambele părţi, este mai detaliat şi specific; în timp ce propunerea de achiziţie, mai simplificată şi mai puţin detaliată, este deseori constituită din formulare pretipărite şi este semnată, după cum spune denumirea, de cel care face propunerea şi trebuie apoi să fie acceptată de cealaltă parte.

Prin semnarea acestor acte, părţile se obligă să se ducă ulterior la notar pentru a încheia actul de vânzare-cumpărare imobiliară definitiv.

în această fază, partea care cumpără plăteşte părţii care vinde o sumă de bani pentru a bloca imobilul. Suma plătită se numeşte "avans".

– Stipularea contractului definitiv

Părţile, după ce au semnat contractul preliminar, în ziua fixată de ei se duc la notar pentru a încheia contractul definitiv. Notarul este, în acest caz, funcţionar public şi toate actele efectuate de el au o importanţă deosebită. Acesta este momentul în care se va face plata definitivă a preţului şi va fi fixată data pentru predarea imobilului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version