Menu
in

Imprumut prima casă: ajutor pentru familii

Guvernul italian a emis un decret care cuprinde şi o noutate pentru cei care au de plătit rate la prima casă. Este vorba de un ajutor pentru familiile cele mai sărace, care se luptă cu un credit ipotecar pentru achiziţionarea primei case, cu rata variabilă, a cărei valoare variază în funcţie de piaţa financiară.

Decretul cu privire la dezvoltare, lansat la începutul lunii mai de către guvern, prevede, astfel, posibilitatea, pentru cei interesaţi, de a semna un acord cu banca, stabilind o sumă fixă maximă a ratei. Dacă rata variabilă depăşeşte acea valoare, creditul se transformă automat ȋntr-unul cu rată fixă, ceea ce poate duce, ȋnsă, la creşterea duratei ȋmprumutului.

Familiile care inteanţionează să beneficieze de oportunitate o pot face până la sfârşitul anului 2012 şi numai dacă au de plătit o restanţă de maxim 150.000 de euro. O altă condiţie este una economică: venitul familiei respective, exprimat de indicatorul ISEE, nu trebuie să depăşească cifra de 3000 de euro.Amintim că indicatorul ISEE poate fi calculat gratuit de către patronate, în toate birourile din Peninsulă.

Vestea ar putea fi utilă pentru multe familii, având în vedere posibila creştere a ratelor dobânzilor, prevăzută pentru lunile următoare, care a determinat asociaţiile de consumatori Adusbef şi Federconsumatori să tragă un semnal de alarmă. Asociaţiile au avertizat că o familie care a recurs la un credit ipotecar cu rata variabilă, ar putea plăti în viitor cu până la 300 de euro mai mult pe an.

Citeste si: Romanii, campioni la cumparat case in Italia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version