in

Italia, bonus de 500 de euro persoanelor care adoptă un câine al străzii

Din păcate în ultimii ani câinii vagabonzi au devenit o problemă tot mai frecventă în multe orașe italiene. Creșterea continuă a numărului câinilor fără stăpân a determinat anumite localități să ia măsuri în această privință întrucât costurile pentru întreținerea de refugii, adăposturi și structuri care pot găzdui și hrăni aceste animale a ajuns să fie extrem de ridicate și în unele cazuri chiar nesustenabile. Întreținerea unui singuri câine costă circă 1.500 de euro anual și din acest motiv, în sfârșit, a fost găsită o metodă care să vină în întâmpinarea atât a acestor biete animale, rămase singure pe străzi, cât și a cetățenilor care doresc să adopte un amic cu patru lăbuțe de la adăposturile locale.

Dintre primăriile italiene care au aderat la această inițiativă, câteva au optat să acorde acest bonus prin intermediul unor deduceri fiscale în declarația de venit, altele să aplice o reducere asupra taxei pentru deșeuri, iar altele să acorde sume de bani. Dintre aceste primării iese în evidență angajamentul considerabil demonstrat de o primărie din provincia Viterbo, care a alocat o contribuție în bani de 500 de euro pentru acele familii care decid să adopte un câine al străzii.

Cum se solicită bonusul

Înainte de toate este necesar să aflați dacă primăria din localitatea în care aveți rezidența este printre cele care au luat parte la acest proiect de stimulare a adopțiilor. Printre localitățile care fac parte din listă, care probabil va deveni tot mai lungă, se află Francoforte (SI), Bisceglie (BT), Vittoria (RG), Poggio Rusco (MN), Quistello (MN), Calendasco (PC), Terni și Pesaro. Fiecare dintre acestea a adoptat sisteme diferite de rambursare, de exemplu pionierii acestei noutăți au fost două localități siciliene care din 2014 au stabilit 450 de euro reducere din TARES (taxa pentru deșeuri) pentru cetățenii care adoptă un câine. În timp ce un alt exemplu ar putea fi cel a două localități mantoveze care prevăd o rambursare anuală pentru achiziționarea de hrană și vaccinarea câinelui.

Pentru a afla dacă localitatea dvs. de rezidență prevede acest tip de bonus, trebuie să vă adresați birourilor primăriei, sau unui CAF (Centru de Asistență Fiscală), care vă vor putea specifica modalitățile și cerințele necesare obținerii bonusului.

CITEȘTE ȘI:

Italia, cetăţenia pentru rezidenţă, ce fac dacă nu vine răspunsul

Italia, molestarea sexuală a îngrijitoarei de către bătrânul asistat. Avocatul răspunde

Italia va înăspri pedepsele pentru infracțiunile de furt și tâlhărie

Italia, amendă pentru șoferii care conduc cu brațul în afara geamului

Italia, administratorul de sprijin contra îngrijitoarei: cine câştigă? Avocatul răspunde

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Grav accident feroviar în Spania: 4 morți și zeci de răniți grav – VIDEO

Consulatul General al României la Trieste: Ordonanța de Urgență nr.47 privind unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților