in

La Torino, cererea pentru dobândirea cetățeniei, doar online

Începând de luni, 4 noiembrie 2013 cine va dori să depună cererea pentru dobândirea cetăţeniei italiene, va trebui să rezerve on line o întâlnire cu funcţionarii din Prefectură, anunță siteul Primăriei Torino.

Ghişeul CittadinanzaOnLine îşi propune „să elimine cozile şi să uşureze viaţa cetăţeanului străin şi relaţia sa cu instituţiile”. Sistemul mai pune la dispoziţie posibilitatea de a avea informaţii de la Biroul Cetăţenii sau de a comunica cu funcţionarii în cazul în care intervine vreo schimbare în privinţa datelor personale (schimbare de rezidenţă, de exemplu). Acest ultim serviciu va înlocui treptat sistemul de furnizare a informaţiilor prin telefon.

Tot în paginile dedicate cetăţeniei sunt disponibile documentele necesare pentru depunerea cererii de cetăţenie în caz de căsăstorie cu cetăţean italian sau prin naturalizare(după 4 ani de rezidenţă în cazul cetăţenilor comunitari).

ATENŢIE: cetăţenii români care au obţinut şi cetăţenia italiană, aşadar au dublă cetăţenie, au OBLIGAŢIA de a-şi păstra şi documentele româneşti în termen de valabilitate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un italian, desemnat cel mai bun ciocolatier din lume, cu o lucrare ce reprezintă o tânără dezbrăcată

Toto Cutugno, show grandios la București alături de Orchestra Simfonică