in

Noi reguli pentru a obţine „patentino” ȋn Italia

Începând cu 1 aprilie este necesar un examen practic pentru a obţine „carneţelul de conducere- patentino”, document necesar pentru minori şi pentru adulţii care doresc să conducă maşini tip minicar şi motociclete  (motorete -motorini) fără licenţă.

Până în prezent, era suficient ca viitorii şoferi să răspundă  la o serie de teste. Acum,  acei candidaţi care trec testul câştigă doar aşa-numita „foaie roz”, un document valabil timp de şase luni, care permite conducerea vehiculului în zonele cu trafic mic.

Înainte de expirarea „foii roz”, de asemenea, trebuie să se  treacă un test de conducere, împărţit în două faze. Prima fază  are loc într-o zonă închisă pentru trafic. Dacă conduci o motoretă, trebuie să faci un slalom între jaloane, un parcurs  în formă de opt, să  treci printr-un coridor îngust şi  să faci o frânare.

Cu minicarul,  trebuie să ştii să-ţi  adaptezi   scaunul  şi oglinzile , să iei  viraje, să faci marşarier,  frânare şi parcare. A doua fază a examinării, pentru scutere şi minicar, este un test-drive în trafic. Noua lege nu se referă şi la cei  care au împlinit  vârsta de optsprezece ani până la treizeci septembrie două  mii cinci, care pot lua carnetul fără examene, dar cu obligaţia de a urma un curs de conducere.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vom avea cea mai săracă masă de Paşti

Decebal Drăguşel: fost campion de rugby, candidat la Campagnano lângă Roma