in

Venit de urgență 2020 pentru badante care muncesc la negru: Unde se depune cererea și ce sume se dau

Continuă activitatea guvernului cu privire la venitul de urgență (reddito di emergenza – REM), o nouă măsură de susținere a veniturilor pentru cele mai vulnerabile categorii ale populației. Acesta este un bonus care se va adresa tuturor acelor lucrători la negru care riscă să rămână fără venituri fixe până la sfârșitul situației de urgență Coronavirus și care, de teamă de verificări, preferă să nu solicite o subvenție, informează portalul colfebadantionline.it.

Cât se plătește?

Beneficiarii REM vor avea dreptul la 400 de euro pe fiecare membru de familie până la maximum 800 de euro în funcție de membrii nucleului familiei. Potrivit ministrului Muncii Nunzia Catalfo „va fi o măsură care poate dura câteva luni”, în funcție de durata urgenței medicale.

Unde se face cererea?

Pentru a obține venitul de urgență, va trebui să aplicați la INPS. Va trebui să activați codul PIN sau SPID (Public Digital Identity System) pentru a accesa serviciul online. Decretul va stabili în curând, probabil în luna mai, toate cerințele și procedurile pentru depunerea cererii și pentru primirea plății.

Cine poate aplica?

În prezent beneficiarii REM sunt

– muncitori nedeclarați

– muncitori neregulari și șomeri fără ajutor de venit

– lucrători casnici, îngrijitori suspendați sau concediați

– muncitori precari cu contracte expirate

– lucrătorii care au încheiat prestațiile de șomaj

REM va fi legat de o reinstruire profesională online obligatorie pentru reintegrarea în lumea muncii.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mărturia unui asistent medical român care lucrează într-un spital din Milano: «Nu mai aveam loc la morgă, puneam morții pe jos»

Parma, româncă de 57 de ani, înfirmieră la un azil de bătrâni, răpusă de coronavirus