in

Balsamul de rufe, ”bomba” cu chimicale din casa ta

Pe lista ingredientelor balsamului de rufe se găsesc o mulțime de chimicale periculoase, care, fie prin inhalare, fie prin contactul direct cu pielea, pot provoca un spectru larg de boli și afecțiuni, cei mai vulnerabili fiind copiii de vârstă fragedă.

Balsamurile pentru rufe conțin practic un cocteil de chimicale periculoase și parfum. În special acești agenți de parfumare sunt greu de eliminat de către organism odată ce pătrund în corp, deoarece sunt proiectați să persiste, să adere cât mai bine în țesătura hainelor pentru un efect de durată. Și pe cât de bine aderă pe rufe, pe atât de bine aderă și de țesuturile celulare!

Cantitatea și tipul de solvenți folosiți, care controlează persistența parfumului pe anumite suprafețe și felul în care acesta se comportă în anumite condiții de temperatură și umiditate, contribuie în mod direct la creșterea toxicității balsamurilor.

Cele mai frecvente chimicale toxice conținute de balsamurile pentru rufe din comerț sunt:

Alpha-terpineol – o substanță toxică periculoasă, care poate provoca multe probleme de sănătate, printre care și: amețeli, dureri de cap, senzație continuă de foame, pierderi de memorie, amorțeli ale feței, dureri în gât și de-a lungul coloanei vertebrale.

Acetat de benzil – o substanță toxică ce a fost corelată cu apariția cancerului pancreatic. Vaporii emanați de această substanță irita ochii și căile respiratorii, și pot fi absorbiți și prin piele.

Alcool benzilic – poate genera simptome precum: tulburări ale sistemului nervos central, dureri de cap, greață, vărsături, amețeli și scăderi bruște ale tensiunii arteriale.

Cloroform – este o neurotoxină cancerigenă ce poate provoca numeroase îmbolnăviri. Simptomele imediate ale intoxicațiilor cu cloroform sunt: leșin, greață, dureri de cap, vărsături, amețeli, somnolență.

Linalool – un narcotic ce provoacă probleme respiratorii și lipsă de coordonare în mișcări.

CITEȘTE ȘI:

Cum alegi ochelari de soare sănătoși pentru ochii tăi

Beneficiile usturoiului, precauții și contraindicații

Știți de ce e bine să mâncați ouă dimineața? Iată cum recomandă nutriționiștii să le preparați

INCREDIBIL! Ce se întâmplă la 15 minute după ce te laşi de fumat

Șase beneficii miraculoase ale consumului de miere

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Padova, și-a lovit soţia cu ranga în cap din gelozie, 9 ani de închisoare și 50.000 de euro despăgubiri

Jefuieşte un client, prostituată recidivistă arestată la Vicenza