Menu
in

Covid, primul caz în Italia de varianta engleză la o pisică din Novara. Poate transmite infecția la om?

Primul caz, în Italia, al unei infecții cu varianta britanică la o pisică. Acest lucru a fost descoperit de Institutul Zooprofilactic Experimental din Piemont, Liguria și Valle d’Aosta asupra unei feline de sex masculin de 8 ani care trăiește în zona Novara într-un context domestic.

Simptomele respiratorii la pisică au apărut la aproximativ zece zile după debutul bolii și izolarea la domiciliu a proprietarilor săi. „Acest diagnostic și identificarea variantei englezești – declară directorul Institutului, Angelo Ferrari – demonstrează cât de eficiente sunt sistemul de control și managementul integrat al pandemiei și sunt gata să acționeze prompt”.

„Pozitivitatea pisicii nu trebuie să genereze alarme – subliniază Bartolomeo Griglio, șeful Prevenției Regiunii Piemont -. Din cauza bolii proprietarilor lor, animalele de companie se găsesc trăind în medii cu o circulație virală puternică. Prin urmare, nu este neașteptat că și ele pot contracta infecția, dar nu există dovezi științifice că joacă un rol în răspândirea Covid-19. Contagiunea interumană rămâne principala modalitate de răspândire a bolii „.

Atât animalul, cât și stăpânii săi sunt acum în carantină.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version