Menu
in

Detoxifierea organismului după sărbători

Crăciunul şi Revelionul au trecut, iar după toate bunătăţile mâncate, ai impresia că ai mereu burta plină. Sucurile naturale din legume şi fructe, la care adaugi alte alimente de detoxifiere şi accelerare a metabolismului te vor ajuta să scapi de senzaţia de saţietate exagerată.

Este firesc ca, după mesele copioase luate de sărbători, să resimţim efectele asupra organismului, iar digestia să nu mai funcţioneze la fel de bine. Organismul are nevoie de o mână de ajutor pentru a elimina toxinele.

„Pe lângă revenirea la un regim alimentar echilibrat şi sănătos, trebuie să apelăm şi la mişcare. Un regim alimentar sănătos presupune un consum ridicat de legume, fructe, cereale integrale, nuci / seminţe crude asociat cu un consum moderat de carne slabă şi lactate. De asemenea, respectă cele trei mese principale pe parcursul zilei, alături de două gustări simple compuse în general din fructe proaspete, seminţe sau iaurt simplu”, explică dr. Mirela Stângaciu, medic de familie.

Fructele şi legumele sunt esenţiale

Cu un conţinut ridicat de vitamine, calciu, fier şi aminoacizi, fructele şi legumele ajută la detoxifierea organismului. Pentru cei care nu sunt „prieteni” ai acestui tip de alimentaţie, medicii recomandă sucurile naturale, preparate în casă.

„Sucul de fructe conţine cantităţi însemnate de fier, calciu, magneziu, aminoacizi, clorofilă, vitaminele A, C, E cu numeroase efecte benefice asupra organismului: curăţă sângele şi previne anemia, menţine starea alcalină a corpului, protejându-l de boli, scade tensiunea arterială, curăţă ficatul şi-i oferă protecţie, ajutând la eliminarea toxinelor din corp”, precizează dr. Stângaciu.

Pentru a accelera metabolismul, puteţi adăuga o linguriţă de zeamă de lămâie la un pahar cu apă. Nu este recomandat să consumaţi apă minerală sau carbogazoasă, ci doar apă plată. Această regulă se menţine pe tot parcursul dietei.

Ca efecte asupra organismului, acest suc elimină toxinele şi ajută rinichii, asigură un conţinut ridicat de vitamina C şi întăreşte sistemul imunitar.

Consumaţi multă apă

Beţi zilnic nu mai puţin de 2 litri de ceai sau de apă. Renuntaţi de preferinţă la cafea, ceai negru şi alcool (atenţie, numeroase ceaiuri de fructe sunt amestecate cu ceai negru).

Reduceţi fumatul

Dacă sunteţi fumător, reduceţi consumul de tutun sau, de preferat, folosiţi cura de detoxifiere pentru a vă lăsa de fumat. Acesta va fi un succes suplimentar.

Faceţi mişcare

Activitatea fizică va consuma eficient caloriile acumulate în timpul meselor şi va împiedica depunerea acestora sub formă de grăsimi. Jogging-ul sau exerciţiile de gimnastică efectuate acasă sunt ideale pentru cei cu un program încărcat.

De ce e important să ne detoxifiem

Când bem prea mult şi mâncăm alimente bogate în grăsimi şi amidon, sistemul digestiv e afectat. Acumularea de toxine îngreuneaza procesul de digestie, ducând la balonare şi constipaţie. De altfel, excesul de mâncare face ca stomacul să devină „leneş“, ceea ce înseamnă că grăsimile încep să fie absorbite în organism, în loc să fie dizolvate, iar kilogramele se tot adună.

În plus, toxinele rămase de la alcool şi alimentele digerate necorespunzător destabilizează nivelul PH-ului din corp, fiind acide. O cură de detoxifiere ne poate ajuta să eliminăm aceste substanţe dăunătoare, restaurând buna funcţionare a sistemului digestiv.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version