in

Ești stresat? Iată cum să scapi de stres în 5 minute

Acasă sau la birou, în timp ce avem grijă de copii, în ședințe, în zilele încărcate, momentele când stresul poate atinge cote maxime sunt la orice pas. Fiindcă stresul se acumulează și în timp poate avea efecte nocive destul de grave, îți recomandăm să recurgi la mici trucuri de relaxare, care nu îți consumă mai mult de 5 minute.

Mediul perfect pentru exerciții

Ideal ar fi ca aceste exerciții de relaxare să fie realizate într-un mediu cât mai liniștit. Fiindcă este vorba de doar 5 minute, încearcă să găsești o cameră sau un colț mai liniștit, fie că ești acasă sau la serviciu. Evită zgmotele puternice sau de fond, lumina foarte puternică, așează-te pe un scaun confortabil sau dacă este posibil, întinde-te pe o canapea. Orice lucru care te poate distrage în mediu face ca exercițiul să devină ineficient.

Exercițiul 1: respirația reglează pulsul

Probabil ai observat că de obicei, atunci când ești agitat, nervos sau stresat, pulsul îți crește și odată cu el și viteza cu care respiri. Așadar, un exercițiu simplu de respirație te poate ajuta să te calmezi. Dacă ai un ceas de mână sau de cameră la îndemână, apropie-l de tine, astfel încât să poți auzi încet zgomotul secundarului.

Eliberează-ți mintea de orice gând și concentrează-te doar asupra acestui sunet. Fiecare inspirație și expirație trebuie să dureze 2 secunde. La acest interval, respirația va fi profundă și va avea un ritm suficient de lent pentru a te relaxa. Încearcă să ții spatele drept, corpul relaxat, și să respiri astfel timp de 3-4 minute.

Exercițiul 2: imaginația te deconectează

Închide ochii, eliberează-ți mintea de gândurile negative și de griji și pornește într-o călătorie imaginară. Îți poți închipui că ești pe plajă, savurezi un cocktail și te bucuri de soare. Încearcă să îți imaginezi totul în detaliu, de la căldura pe care o simți pe piele, la gustul cocktailului tău preferat și chiar sunetul valurilor și al vocilor în surdină.

Vei găsi toate aceste senzații în subconștientul tău, printre amintirile plăcute. Îți poți alege orice scenariu îți dorești, însă ține minte regula esențială: imaginează-ți totul în detaliu, ca într-un vis pe care îl alegi tu. Include doar elemente plăcute și te vei relaxa după doar 5 minute.

Exercițiul 3: deconectare cu ajutorul numerelor

Numărătoarea este un exercițiu folosit deseori și de persoanele care suferă de insomnie. Acționează foarte simplu: număratul este o activitate monotonă, care nu presupune utilizarea intensivă a gândirii, iar treptat ne plictisește și induce senzația de relaxare și de somn.

Există mai multe tipuri de exerciții cu numere: poți număra simplu, consecutiv, de la 1 până la cât vrei. Încearcă să nu te grăbești, să numeri într-un ritm lent, regulat. O altă variantă ar fi numărătoarea cifrelor pare sau impare sau numărătoarea combinată: crescător și descrescător. Este important ca pe tot parcursul exercițiului să nu te gândești la altceva și să te concentrezi doar pe numărătoare, scrie doc.ro.

CITEȘTE ȘI:

Efectele microundelor asupra organismului uman

Obișnuiești să gătești la temperaturi foarte mari? Iată de ce trebuie să nu mai faci acest lucru

Deschide ochii, ridică-te din pat și bea imediat această băutură. În 10 zile kilogramele în plus vor dispărea

Ce să faceți înainte de culcare ca să nu mai sforăiți. Rezultate garantate

Un adevărat miracol. Cum folosesc japonezii apa ca să țină bătrânețea și cancerul la distanță

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, strigăt de alarmă: ”Fără resurse, fenomenul a devenit de necontrolat, riscă să ne strivească”

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro