in

Scandal în Italia din cauza unei românce infectate cu COVID-19: „E O CRIMĂ!”

Soacra unei românce infectate cu COVID-19 a declanșat un adevărat scandal în orașul Atripalda, după ce localnicii au văzut-o prin oraș, cu toate că ar fi trebuit să fie în carantină.

Potrivit avellino.zon.it, oamenii au scris pe Facebook că femeia a ieșit la cumpărături, în ciuda faptului că nora ei, de origine română, a fost depistată cu COVID-19 la întoarcerea din vacanță.

„În ciuda faptului că nora ei se află în izolare pentru că era pozitivă pentru coronavirus, a fost văzută pe stradă. Pozitivă ea (nora), pozitiv copilul de 3 ani. Toți membrii familiei, inclusiv soacra (?) erau în carantină”, au scris localnicii.

Potrivit acestora, soacra, profesoară, a fost observată în mod repetat în oraș, la magazine, stând de vorbă cu colegi, în ciuda faptului că a fost avertizată că trebuie să stea în carantină.

Carantina pentru românii care intra în Italia a fost PRELUNGITĂ, anunțul ministrului Roberto Speranza

Familia locuiește în aceeași casă, iar toată lumea ar fi trebuit să se supună regulilor, însă din declarațiile făcute de vecini la poliție, se pare că două femei, soacra și un alt membru al familiei, nu au vrut să stea în auto-izolare.

Tânăra româncă, întoarsă din vacanță, a fost depistată pozitiv pentru COVID-19. Apoi, s-a descoperit că și fiul ei, de 3 ani, este pozitiv.

În raportul depus la poliție, oamenii cer ca femeia să fie cercetată pentru „încălcarea carantinei”. Ei mai cer ca poliția să înăsprească controalele care „sunt prea rare”.

„După atâtea sacrificii făcute în tot orașul, este pusă în pericol sănătatea cetățenilor, este o crimă”, spun cetățenii.

Între timp, soacra româncei a fost oprită de poliția rutieră și dusă acasă pentru a aștepta analizele.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Liliana Bărbuș, psiholog la Roma: «Această pandemie constituie o traumă colectivă. Trebuie să sperăm că vor veni vremuri mai bune.»

România, nou record al infectărilor cu COVID-19: 1454 de cazuri noi. 53 de morți în ultimele 24 de ore