in

Castelul Gradara, veritabilă capitală a Evului Mediu

Este situat pe un deal pitoresc, între regiunea Emilia-Romagna și Marche, la câțiva kilometri de minunatul litoral al Mării Adriatice. Cetatea este formată din ziduri, turnuri și nucleul urban al satului vechi, totul oferind un complex arhitectural care oferă vizitatorilor, de departe, o priveliște minunată și unică.

Fiecare colț, clădire, stradă sau pasaj constituie o mărturie a secolelor de cucerire și dominații diverse. Gradara a fost pe parcursul secolelor al XIII-lea și al XIV-lea, câmpul de luptă dintre familiile nobile cele mai puternice.

Aici, mari lideri și oameni de arme din istoria Italiei au defilat, au luptat și au format alianțe într-o încercare de a impune dominația într-o zonă atât de mică ca suprafață, dar foarte importantă din punct de vedere strategic.

Pentru aceasta, Gradara, astăzi, este cunoscută ca o veritabilă capitală a Evului Mediu. Castelul, pentru mult timp, a fost privilegiat deoarece unele dintre aceste strategii și jocuri de putere au determinat cursul istoriei din peninsulă.


Dar sunt multe alte rute și locuri ce trebuie descoperite în interiorul și în afara zidurilor: vederi panoramice, comori mici, locale și magazine de ciudățenii în cazul în care se vrea a cumpăra suveniruri și artizanat de calitate. Gradara este un oraș care este plin de istorie și de viață, joc și cultură, artă si inițiative, care vă invită să încercați noua experiență de neuitat într-un modern Ev Mediu.

Pentru cine este interesat să cunoască într-un mod cât mai real istoria castelului, o poate face între 16 -18 iulie, când va fi organizat un spectacol, cu figuranți și costume de epocă, precum și cu multe efecte speciale, ce vor încerca să reconstituie mari bătălii care au avut loc de-a lungul istoriei. Două zile vor fi deschise târguri ce vor prezenta într-un mod identic perioadei evului mediu, materiale și obiecte de artizanat, ilustrate și multe alte produse interesante.

Andi Rădiu 

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Salerno, bănuit pe nedrept de furt, român stâlcit în bătaie de localnici

5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre alcoolism