in

Cele mai controversate destinații turistice

Lumea e plină de locuri minunate şi spectaculoase. Există însă şi numeroase destinaţii controversate, care pot reprezenta atracţii interesante pentru turişti. Site-ul de turism tuktuk.ro prezintă unele dintre cele mai scandaloase şi încărcate de istorie locuri în care poţi ajunge.

1. Lagărul de concentrare de la Auschwitz, Oswiecim, Polonia. Seria de lagăre de concentrare naziste a fost martoră la uciderea a aproape 4 milioane de oameni în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Locul ororilor adăposteşte astăzi un memorial şi un muzeu unde se găsesc multe dintre lucrurile personale ce au aparţinut victimelor.

 

 

 

2. Insula Diavolului, Guyana Franceză. Înspăimântătoarea insula se afla dincolo de coastă Guyanei Franceze. A fost o colonie penală între anii 1852 şi 1946, în special pentru prizonierii francezi. Se presupune că mai mult de 80 de mii de prizonieri au fost deportaţi acolo de-a lungul timpului, până când locul a fost închis în anul 1952. Aceştia indurau condiţii foarte grele şi mulţi dintre ei şi-au găsit aici sfârşitul. În zilele noastre, locurile acestea sunt vizitate de peste 50 de mii de turişti, anual.

3. Zidul Plângerii, Ierusalim, Israel. În credinţa iudaică, acesta e considerat a fi cel mai sfânt loc. Este, de asemenea, o atracţie turistică de top în Israel. Zidul se afla în apropierea unui complex religios capturat de Israel, în timpul războiului, în anul 1967. În prezent, zidul se afla în partea de est a oraşului Ierusalim.

 

 

 

4. Memorialul Atomic Bomb Dome, Hiroshima, Japonia. Hiroshima a fost locul unde a căzut o bombă atomică americană în timpul celui de-al doilea Război Mondial, lăsând în urmă un oraş aproape distrus. Memorialul este aşezat pe ruinele a ceea ce a mai rămas din sală destinată exponatelor industriale. Este una din puţinele clădiri care au rezistat parţial în centrul oraşului în urma atacului din anul 1945, fiind privită acum că un punct de reper istoric faimos, omagiu adus celor care şi-au pierdut viaţa în bombardament.

5. Palatul Potala, Lhasa, Tibet. Dalai Lama a folosit palatul drept reşedinţă principală până în anul 1959, când cel de-al 14-lea călugăr a fost nevoit să se refugieze în India, din cauza revoltei eşuate a tibetanilor împotriva Chinei. Potala a fost un monument sacru în trecut pentru călugării budişti tibetani, dar în prezent este un muzeu aflat sub stăpânirea guvernului chinez. Palatul Potala, impresionant

6. World Trade Center, New York, SUA. Locul a adăpostit turnurile gemene ale World Trade Center, înainte ca acestea să fie atacate şi distruse de terorişti, în dată de 11 septembrie 2001. Mii de turişti vin anual aici pentru a cinsti memoria celor ucişi.

7. Dharavi Slum, Mumbai, India. Odată cu lansarea popularului film “Slumdog Millionaire”, industria turismului de mahala a cunoscut o ascensiune rapidă. Filmările au avut loc în Dharavi, unde populaţia este între 600 de mii şi 1 milion de locuitori. Dharavi este considerată cea mai populată mahala din Asia. Există numeroase circuite cu ghid organizate aici, care contribuie la prosperitatea locuitorilor din zonă, întrucât aceştia primesc o parte din profiturile obţinute.

8. Cernobâl, Ucraina. Acesta este locul unde s-a produs unul dintre cele mai mari dezastre nucleare din istorie. Acum a fost transformat în atracţie turistică. Oamenii vizitează reactorul nuclear precum şi Pripyat, un adevărat oraş fantomă, plin de blocuri de locuinţe şi şcoli părăsite.

9. Tunelele Cu Chi, Vietnam. Tunelele sunt situate aproape de oraşul Ho Şi Min. În timpul Războiului din Vietnam pe ele navigau trupele de gherilă Viet Cong, pentru dejucarea planurilor inamicilor. Unele dintre tuneluri reprezintă acum atracţii turistice dar şi o lecţie despre război pentru cei care vor să înveţe ceva din asta. La suprafaţă se afla şi un poligon de tragere.

10. Piaţa Tien An Men, Beijing, China. Este cea mai mare piaţa din lume şi una dintre atracţiile turistice de top ale Chinei. Se afla lângă Oraşul Interzis şi lângă alte puncte de reper importante ale oraşului. În piaţa au loc multe evenimente în decursul anului, dar locul a devenit faimos în urma uciderii a aproximativ 400 de studenţi de către guvernul chinez, în anul 1989.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Andreea Olariu cucereşte juriul concursului „Vocea României” VIDEO

„Aventură” la consulatul din Torino