in

El Pais îi sfătuieşte pe turişti să se cazeze în casele românilor de la ţară

 “El Pais” a publicat de curând un articol în care prezintă mai multe destinaţ ii turistice din România şi recomandări celor care vor să viziteze ţara noastră. “Pentru a cunoaşte bine o ţară, nu trebuie să te mulţumeşti cu zonele strict turistice. În realitate, trebuie să cauţi itinerariile unde viaţa şi cultura tradiţională înfloresc”, se arată în articol.

Călătoria prin România este începuta în Târgovişte, vechea capitală a ţării, aflat la o oră distanţă de Bucureşti. Sursa spaniolă notează că din Târgovişte au plecat mulţi români care au emigrat în Spania, în ultimul an. În acest oraş sunt prezentate Turnul Chindiei şi Biserica Mitropolitană. El Pais nu omite să arate că doar 35% dintre drumurile din România sunt asfaltate. Pe un deal de lângă Târgovişte se află Mănăstirea Dealu, unde a fost adus capul principelui Mihai Viteazu, considerat o icoană a naţionalismului român. Mai departe, drumul străbate Valahia, câmpurile antice pe care Ceauşescu obligă cultivarea porumbului şi satele pitoreşti, fiind amintiţi şi micii agricultori cu căruţe trase de “cai obosiţi”.

"Nimic nu se compară cu căutarea unei cazări la ţară"

“Viaţa din câmpurile valahe este imaginea exactă a României dintotdeauna – religioasă şi conservatoare. Nu există nimic comparabil cu căutarea unei cazări într-un mic sat, de preferat în casele localnicilor, pentru a te bucura de un tip de existenţă ancestrală”, notează autorul articolului, care îi numeşte pe români “ospitalieri şi sociabili”. Totodată, spaniolii laudă bucătăria românească – ciorba, sarmalele sau mămăliga.

Ruta turistică merge mai departe, pentru a vizita “frumoasele mănăstiri”, prin Curtea de Argeş, de la poalele munţilor Făgăraşi, apoi staţiunea balneara Călimăneşti sau mănăstirea Cozia. Urmează intrarea în Transilvania, prin Sibiu, care este numită “o ţară mult mai bogată”, de unde îşi are originea mitul lui Dracula, dar şi localitatea Răşinari, unde s-a născut marele scriitor Emil Cioran. Din Sibiu sunt evocate centrul pietonal, muzeele şi “ceea ce rămâne din spectaculoasele bastioane ale secolului XVI”.

În continuare sunt prezentate oraşele Blaj şi Sighişoara, “unde începe legenda lui Dracula”, locul unde s-a născut Vlad Ţepes, El Pais relatând o scurtă istorie a domnitorului valah şi a modului în care acesta a ajuns să fie cunoscut sub numele de Dracula. Braşovul este numit “Mecca turistică”, fiind amintite Piaţa Sfatului, dar şi faţadele în stil baroc din centrul oraşului. In plus, si cetatea Rasnov si castelul Bran – “castelul lui Dracula” – isi gasesc loc in articolul cotidianului spaniol. Poiana Brasov si Sinaia cu castelul Peleş sunt următoarele destinaţii pe ruta turistică prezentată de cotidianul spaniol.

Bucureşti: "locul cel mai puţin interesant din România"

Periplul spaniolilor se încheie în Bucureşti, care este, “în mod curios, probabil locul cel mai puţin interesant din toată România”. Muzeul Naţional de Artă şi Muzeul Ţăranului Român sunt printre destinaţiile Capitalei, în timp ce emblema arhitecturală majoră o reprezintă Palatul Parlamentului, “produs al imaginaţiei megalomane a lui Ceauşescu”.

Autorul articolului încheie, notând că “oraşul aşteaptă un alt moment pentru a deveni din nou «Micul Paris», aşa cum a fost cunoscut la începutul secolului XX”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nu aderăm la zona euro în 2015

Fini: ”Vom avea fii de străini în parlamentul italian”