Menu
in

Premieră/ Revelion în iglu de gheaţă pe Munţii Făgăraşului

Turiştii vor putea să petreacă Crăciunul sau Revelionul, asemenea eschimoşilor, pentru prima dată în această iarnă, contra unei sume cuprinse între 150 şi 300 de lei, pe noapte, în intimitatea unui iglu de gheaţă, înfruntând cu curaj gerul, la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraşului, la Bâlea Lac, a declarat marţi, pentru AGERPRES, Adelina Grigoriu, reprezentanta de Marketing a Hotelului de Gheaţă.

"În acest an vom pregăti o surpriză clienţilor noştri. Pentru prima dată, vom construi un iglu de gheaţă, separat de Hotelul de Gheaţă. Arhitectul lucrează încă la planul acestui iglu, care este posibil să aibă una – două camere. Acest iglu va avea doar uşă, nu va avea geamuri, iar în interior vor fi paturi din gheaţă, acoperite de lemn, saltele, cearceafuri, blănuri de animale şi saci de dormit", a precizat reprezentanta Hotelului de Gheaţă.

Conform acesteia, temperatura maximă în interiorul ineditei construcţii de gheaţă va fi ca şi în Hotelul de Gheaţă, de maxim 1-2 grade. Pentru a trăi o experienţă unică, turiştii vor trebui să vină pregătiţi cu haine groase, căciuli, bocanci, şosete de lână, saci de dormit şi mai ales cu multă dorinţă de aventură.

Acest iglu, asemenea Hotelului de Gheaţă, nu va fi prevăzut cu toaletă, motiv pentru care, cine se cazează asemenea eschimoşilor, va fi nevoit să străbată prin zăpadă, câţiva zeci de metri, până la Cabana Bâlea Lac, pentru a folosi toaleta sau duşul.

Un alt dezavantaj faţă de turiştii cazaţi tot la "rece", dar în Hotelul de Gheaţă, va fi faptul că cei din iglu nu vor avea restaurant, însă nu se vor putea plânge că li se vor strica proviziile de hrană sau conservele, temperatura constantă rece fiind asigurată din partea casei.

Cine nu se încumetă să stea în iglu, poate încerca experienţa cazării în Hotelul de Gheaţă, care în acest an are 10 camere, fiecare botezată după un stil muzical. Spre exemplu, cei care vor înnopta în camera rock, vor avea frumoasa surpriză să găsească în loc de noptiere, instrumente muzicale sculptate în gheaţă.

Deja 50 de britanici şi-au rezervat camere la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac din România, o parte dintre ei vor veni nu doar să se cazeze şi să mănânce în restaurantul cu mese şi scaune de gheaţă din hotel, ci vor lua parte la o nuntă neobişnuită. "Până acum, 50 de englezi şi-au făcut rezervare pentru Hotelul de Gheaţă. Ei sunt mai curajoşi. O parte vor veni pentru nuntă. Slujba va avea loc în Biserica de Gheaţă, iar nuntaşii se vor caza şi vor petrece în Hotelul de Gheaţă", a completat Adelina Grigoriu. Aceasta a spus că, pentru o cameră single, tariful de cazare pe noapte, la Hotelul de Gheaţă şi iglu, va fi de 150 de lei, iar pentru una dublă, 300 de lei.

Cine doreşte să servească meniul special de la Hotelul de Gheaţă va mai plăti 250 de lei, de persoană. Din meniu face parte un aperitiv, un cocktail, o supă fierbinte de găină, felul doi şi un desert.

Hotelul de Gheaţă şi primul iglu de la Bâlea Lac vor fi inaugurate în 25 decembrie, iar construcţia lor şi a Bisericii de Gheaţă va începe în decembrie, când frigul va fi suficient de puternic.

Pentru aceste construcţii, este nevoie să îngheţe Lacul Bâlea din apropiere, de unde sunt tăiate cu drujbele şi cărate, bucăţi imense de gheaţă, care ulterior sunt folosite drept "cărămizi" la aceste construcţii. Pentru ca soarele să nu "topească" această inedită afacere hotelieră, constructorii realizează iniţial un schelet de lemn, care susţine gheaţa şi zăpada. Primul hotel de gheaţă din România a fost realizat în 2006, la Bâlea Lac, de actualul primar al Avrigului (judeţul Sibiu), Arnold Klingeis. Acel hotel a fost gândit sub forma unui iglu imens, cu o suprafaţă de câteva sute de metri pătraţi. Cea mai mare grijă a inspectorilor de la Protecţia Consumatorilor de atunci până în prezent a fost ca toţi clienţii să semneze declaraţii pe propria răspundere, înainte de cazare, conform cărora să spună că sunt de acord să doarmă … în frig.

Construcţiile de gheaţă inedite de la Bâlea rezistă an de an, timp de trei luni de zile. Aici vin anual sute de turişti străini, îndeosebi vest-europeni, dar şi alte sute de români, dornici de experienţe extreme.

Dacă în anii anteriori, Bâlea Lac reprezenta doar o zonă turistică fără pârtii amenajate, unde riscul de producere de avalanşe este foarte mare, pe crestele Făgăraşului, odată cu construcţia primului hotel de gheaţă, turismul montan extrem s-a revitalizat considerabil.

Cele două cabane de la Bâlea Lac, din care una este fosta cabană de vânătoare a lui Nicu Ceauşescu, au fost devansate ca interes de construcţiile de gheaţă, care, deşi au viaţă mai scurtă, atrag mii de curioşi care plătesc bilet la intrare doar ca să îşi facă poze în interior.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version