in

România, “Luceafăr” turistic

Organizaţia Mondială a Turismului este foarte încântată de noul potenţial al turismului românesc – turismul de sănătate – şi va continua să susţină România, pentru că aceasta începe să strălucească în acest domeniu, a declarat, luni, secretarul general al OMT, Taleb Rifai, la deschiderea conferinţei internaţionale privind turismul de sănătate, transmite Agerpres.

"OMT va continua să susţină România, pentru că România este un fel de 'Luceafăr' în acest domeniu. Practic, începe să strălucească în domeniul turismului şi noi suntem cu ochii pe dvs şi vă vom susţine. Noi suntem foarte încântaţi de aceste nou potenţial al turismului în România'', a spus Rifai.

Potrivit acestuia, România este calificată de OMT cu un nivel ridicat al expertizei tehnice, cu un mare nivel al ospitalităţii şi cu o determinare politică foarte clară în acest domeniu.

De asemenea, reprezentantul OMT a apreciat efortul pe care îl face România în privinţa promovării turismului, în ciuda problemelor cu care se confruntă.

"Aveţi un adevărat spirit de leadership în domeniu şi vrem să vă felicităm. Această adunare este un exemplu care ilustrează modul în care trebuie să colaborăm la nivelurile tuturor structurilor administrative pentru a susţine turismul", a subliniat acesta.

Rifai a arătat că, la ora actuală, omenirea se confruntă cu două revoluţii. În primul rând, este vorba despre impactul pe care informatica îl are asupra traiului, şi care constituie o adevărată revoluţie, un alt nivel al acestei revoluţii fiind revoluţia "turistică.

"Anul acesta am avut un miliard de turişti care s-au deplasat într-o direcţie sau alta pe mapamond. În urmă cu şase ani, doar 22 milioane de oameni se deplasau pe faţa planetei, încolo şi încoace. Iată cum turismul şi deplasările schimbă traiul oamenilor. Astăzi, pe faţa planetei nu există nici măcar un loc care să nu poată fi accesat de către un turist. Spuneţi-mi un loc şi eu vă voi duce acolo în circa 36 de ore", a subliniat Rifai.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Au ucis o bătrână pentru 100 de euro

Apelul românilor din străinătate: „Măriţi numărul parlamentarilor din diaspora!”