in

Se vinde patrimoniul național pe doi lei. Castelul Bran s-a ieftinit

Trebuie să fie disperare mare la proprietarii Castelului Bran, dacă vor să vândă pe 12 milioane de euro ceea ce ofereau în trecut cu 60 de milioane de euro.

Potrivit revistei Travel and Leisure, considerată cea mai influentă revistă de turism din lume, „Castelul lui Dracula este de vânzare” şi se vinde foarte ieftin. În această revistă e greu de crezut că apar ştiri neverificate.


 


 

Este un castel istoric, o atracţie naţională în România, în care se spune că a locuit Dracula. Construcţia, cu 57 de camere (însă fără toalete sau băi), a început în 1226, fiind iniţial o fortăreaţă militară de apărare a Transilvaniei. După finalizarea construcţiei, în 1388, proprietatea a avut o istorie tumultuoasă, ajungând în cele din urmă la urmaşii familiei regale, în 2009.

Actualii proprietari, scrie publicaţia, doresc să găsească un investitor. În 2014, familia a pus castelul la vanzare, oferind castelul guvernului român pentru aproximativ 60 de milioane de euro. Castelul s-a dovedit greu de vândut. Financial Times a consemnat o declaraţie la sfârşitul lui 2015 în care se spune că 12 milioane de euro ar putea fi suficiente pentru a deveni proprietar al castelului.

La începutul lunii martie 2016, în urmă cu puţine zile, Ministerul Culturii a închis Muzeul Naţional Bran, pentru a preda clădirea moştenitorilor de drept. Probabil pentru ca în cazul în care apare vreun cumpărător, să nu aibă bătăi de cap cu autorităţile române.

Muzeul Naţional Bran a fost înfiinţat în anul 1957 şi a până în anul 1991 a fost administrat de autorităţile locale, atunci când a fost preluat de Ministerul Culturii. Anul trecut, obiectivul a fost vizitat de aproape 14.000 de turişti.

În mai 2006, castelul Bran i-a fost retrocedat arhiducelui Dominic Habsburg-Lothringen. La scurt timp, avocaţii lui Dominic de Habsburg au făcut, la începutul lunii decembrie 2006, o ofertă de vânzare a Castelului Bran, pentru 60 de milioane euro, Consiliului Judeţean Brasov. CJ Braşov nu a dat banii, aşa că oferta a rămas valabilă. Potrivit cotidianului german Die Welt, care publică ştirea ieftinirii castelului, unul dintre cei interesaţi de cumpărare ar fi fost miliardarul Roman Abramovici, proprietarul Chelsea.


 


 

Poate acum, că e mai ieftin şi nici muzeul nu mai încurcă eventualul cumpărător, se va găsi un client plătitor.

Castelul Bran se află pe lista celor mai frumoase zece castele medievale din lume, alcătuita de site-ul postului de ştiri CNN.


 

Citește și:

 Tărâmul lui Dracula încă provoacă anxietate britanicilor

Vlad Ţepeş, aparătorul creştinismului, nu vampir

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român din Italia: ”Puteţi să aveţi trei facultăţi, acasă nu vă bagă nimeni în seamă”

Declarație politică: ”Românii din diaspora nu sunt trădători, fugari sau lași, ci cei mai buni aliați ai României în lume”