in

Turism către locurile unde poți învăța să dansezi

 

Mereu ţi-ai dorit să înveţi să dansezi, ba chiar te-ai dus şi la câteva cursuri, pe care le-ai abandonat, fie pentru că nu ai avut timp de ele, fie că ţi-a fost prea lene să te ţii de un program strict. Oricum, ca şi în cazul învăţării unei limbi străine, cel mai bine deprinzi tainele dansului în locul în care acesta este… la el acasă. Portalul de turism TukTuk face o listă cu câteva dansuri celebre şi locul unde le poţi învăţa.
 
Vals, Viena, Austria

Dansul care provine de la ţăranii din Austria şi Bavaria şi care a fost prelaut de către curtea regală pe vremea familie de Habsburg şi apoi a devenit foarte la modă în Franţa şi în restul lumii, rămâne important pentru Viena, mai ales în sezonul balurilor. Dacă îţi doreşti să participi la unul dintre celebrele baluri vieneze şi nu vrei să te faci de ruşine, stai liniştit: toate şcolile oferă cursuri de vals şi îţi garantează că în doar câteva zile te poţi descurca decent la orice sindrofie. Una dintre şcolile de dans din Viena tine cursuri în Pallavicini Palace, locul unde au cântat Mozart şi Beethoven. Trebuie să mai ştii că sezonul balurilor debutează de anul nou şi durează timp de trei luni, aşa că îţi poţi căuta liniştit un curs de dans care să ţi se potrivească.
 
Flamenco, Andaluzia, Spania
Puţine locuri din Europa sunt atât de romantice precum Andaluzia. Munţi, peisaje impresionante, oraşe cu arhitectură impresionantă, dar şi locul unde s-a născut unul dintre cele mai seducătoare dansuri: flamenco. Domnişoare cu ten măsliniu care-şi flutură senzual fustele colorate, cântecul inconfundabil al chitarii, castanietele şi bătăile din palme ritmate sunt caracteristicile pe care le observi când vine vorba despre acest dans. În oraşe precum Sevilia, Granda şi Cadiz vei învăţa să-ţi învârţi fustele o adevărată senorita, sau păşeşti apăsat un veritabil localnic din Cordoba, specialist în flamenco. Şcolile de aici acoperă toate nivelurile de interes şi de pricepere, aşa că indiferent dacă nu ai încercat în viaţa ta să dansezi şi ai două picioare stângi sau dacă eşti un adevărat specialist, vei avea unde să-ţi exploatezi talentele.
 
Tango, Buenos Aires, Argentina
Argentina este cunoscută pentru amestecul de pasiune latină şi melancolie, lucruri care se regăsesc şi în dansul lor naţional. Tangoul îşi are originile în cartierele muncitoreşti din Buenos Aires, locul perfect şi pentru tine pentru a învăţa câţiva paşi de dans. Pe străzile capitalei argentiniene poţi vedea oricând o pereche dansând, dar majoritatea cursurilor au loc seara. Urmează muzica de acordeon şi sigur vei găsi un eveniment sau un curs de tango în cele mai nonconformiste locuri şi poţi învăţa imediat câteva figuri clasice precum giro (răsucirea caracteristică acestui dans) sau ocho (opturile pe care le faci cu picioarele). Ofertele de cursuri sunt extrem de numeroase, aşa că nu-ţi va fi deloc greu să găseşti exact cursul de care ai nevoie. Dacă eşti profesionist, trebuie să ştii că în luna mai are loc Campionatul de dans al oraşului Buenos Aires şi în august Buenos Aires’ Tango Festival and World Cup. 
 
Breakdance, NewYork, SUA
În cei mai bine de 30 de ani de când băieţii răi au inventat primele mişcări de dans, breakdance-ul a devenit un lucru comun în America şi nu numai, aşa că, evident au apărut şi cursuri pentru a-ţi da posibilitatea să imiţi mişcările din videoclipuri ale preferaţilor tăi. Majoritatea cursurilor sunt urmate de loclanici, nu de turişti, dar NYC Hip Hop Dance Company organizează săptămânal sesiuni de pregătire în apropiere de Times Square. Îţi va lua o mulţime de timp să înveţi figuri precum toprock, downrock, freezes, suicides, dar New York este un oraş minunat pentru a studia acest tip de dans. Şi dacă vrei să exersezi ceea ce ai învăţat la cursuri, mergi serile în cluburi, unde poţi să te dezlănţui. Iar dacă eşti un adevărat fanatic al genului, nu trebuie să ratezi Hip Hop Museum
 
Capoeira, Bahia, Brazilia
Capoeira s-a răspândit în lume din nordestul Braziliei, unde sclavii africani au dezvoltat această combinaţie de dans şi arte marţiale, dar Bahia este la fel ca Buenos Aires pentru tango. Workshopurile ţinute de maeştrii ai acestui dans (mestres) în capitala regiunii, Salvador da Bahia, sunt doar o modalitate prin care oraşul îşi conservă originile afro-braziliene. Cursurile de capoeira au loc mai ales seara şi frecvenţa acestora se măreşte în perioada festivalurilor. Dacă partea cu artele marţiale de care ţi-am spus mai devreme te face să eziţi, nu-ţi face griji, mişcările preluate din acest sport sunt unele destul de uşoare şi puţin solicitante fizic.
 
 
Salsa, Havana, Cuba
Uită de trabucuri şi Che Guevara! Salsa, o combinaţie senzuală de elemente ale culturii latine şi a celei afro-caraibeene este ceea ce trebuie să explorezi în multiculturala Cuba. Este un dans sexy, care constă, în mare, în mişcări ale şoldurilor, şi orice profesor local îţi va arăta bucuros cum să te mişti pe ritmuri cubaneze. Cele mai numeroase sunt  cursurile care durează două săptămâni, dar dacă eşti în Cuba pentru mai puţin timp vei găsi şi unele mai scurte. Când ai chef să-ţi etalezi mişcările învăţate şi să mai „furi“ câteva de la locanici, mergi în cele mai tari cluburi de salsa din Havana. Nouă ne-a plăcut, spre exemplu, clubul Salseando Chevere, dar există zeci de astfel de locuri în oraş.
 

Băsescu: Este o modă ca, pe timp de criză, calul de bătaie al unor politicieni să devină migranții

Alessio Burtone a ieşit din închisoare