in

Wizz Air renunţă la operarea zborurilor din România către aeroportul principal din Roma

Compania aeriană Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România după numărul de pasageri, a anunţat că îşi va muta patru dintre cele opt rute de pe aeroportul Fiumicino pe aeroportul Ciampino din Roma începând cu data de 7 mai, anunță businessmagazin.ro. Zborurile pe rutele spre Cluj Napoca, Timişoara, Târgu Mureş şi Gdansk (Polonia) vor fi operate de pe aeroportul Ciampino ca răspuns la costurile în creştere ale aeroportului Fiumicino.

Zborurile de la Bucureşti erau deja operate către aeroportul secundar, Roma-Ciampino. “Wizz Air va continua să colaboreze preponderent cu aeroporturi care oferă costuri mai reduse. Pe rutele noastre de la Roma spre Cluj Napoca, Timişoara, Târgu Mureş şi Gdansk transportăm peste 140.000 de pasageri anual cu tarife foarte scăzute. Pierderea unui aeroport reprezintă câştigul altuia, iar după ce taxele de aeroport de pe Fiumicino au fost crescute la un nivel nerezonabil, care nu permite promovarea turismului şi protejarea locurilor de muncă, am decis să mutăm aceste operaţiuni pe aeroportul Ciampino.” ”

Deşi continuăm să operăm pe 4 rute de la Fiumicino (Praga, Sofia, Vilnius şi Varşovia) putem confirma că doar aeroporturile cu cele mai reduse taxe vor beneficia de creşterea de trafic semnificativă pe care o generează Wizz Air”, a declarat Daniel de Carvalho, corporate communications manager la Wizz Air.

Wizz Air a luat o decizie similară şi în România, mutând în urmă cu doi ani o serie de zboruri de pe aeroportul Cluj Napoca pe cel din Târgu Mureş ca urmare a introducerii unor taxe de aeroport noi. Recent, Wizz Air a anunţat că operează zboruri către Tel-Aviv (Israel), Dubai (Emiratele Arabe), Perugia (Italia) şi Girona (Spania) de pe aeroportul „Henri Coandă” Bucureşti.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”La Roma îmi lipsește mămăliga”

Asociația SI.RO. din Catania, apel către românii din Sicilia pentru a se înscrie la vot