Advertisement

VIDEO/ Crima de la Perugia: doi români arestaţi pentru uciderea lui Luca Rosi

Poliţiştii italieni au arestat azi, în localitatea Gorizia, la primele ore ale dimineţii, doi cetăţeni români, acuzaţi că au violat o femeie de 54 de ani în timpul unui jaf comis pe 3 februarie în localitatea Resina, lângă Perugia.

 

Cei doi, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 30 de ani, sunt acuzaţi şi de uciderea funcţionarului de bancă Luca Rosi, episod care a vut loc pe 3 martie la Ramazzano, tot lângă Perugia.

Potrivit Corriere della Sera şi La Repubblica care citează surse din cadrul poliţiei, cei doi se aflau la bordul unui autocar care abia intrase în Italia, venind din Slovenia. În urmă cu 72 de ore, a fost arestat un alt român, de 27 de ani, considerat complice în ambele jafuri.

Considerăm că cele două persoane reţinute azi dimineaţă la Gorizia sunt şi autorii jafului şi crimei de la Ramazzano”, a spus comandantul carabinierilor de la Perugia, Angelo Cuneo, care i-a comunicat personal vestea tatălui victimei. Cuneo a mai precizat că cei doi presupuşi asasini sunt “tineri” şi că polţia era de câteva zile pe urma lor.

Potrivit agenţiei AdnKronos, cei doi bărbaţi – cetăţeni români de etnie romă- nu au nicio legătură cu uciderea lui Luca Rosi. Ei ar fi doar responsabili de jaful de la Resina, fiind acuzaţi şi de viol şi sechestru de persoană.

Iată mai jos un material realizat de "Chi l'ha visto?" în care sunt descrise cele două jafuri:

Potrivit presei din Peninsulă, anchetatorii au considerat că cele două episoade sunt strâns legate între ele, autorii fiind membrii aceleiaşi bande criminale, care acţiona în zona Perugiei. Nu a fost exclusă, însă, o pistă “albaneză”, mai ales după ce victimele au povestit poliţiştilor că unul din agresori avea nişte ochi “verzi de gheaţă” înspăimântători- exact ca cei ai unui infractor albanez evadat pe 14 ianuarie din închisoarea Regina Coeli de la Roma.

Cătălin Simionescu, de 27 de ani, este  primul arestat pentru jaful din vila de la periferia Perugia din noaptea dintre 2 şi 3 februarie, pe timpul căruia a fost violată o femeie. El a fost arestat de carabinieri pe 10 martie, la Sarteano, în provincia Siena. El ar fi fost cel care ar fi organizat jaful şi pentru moment nu este acuzat şi de viol.

Jaful de la Resina a fost pus la cale într-o zonă periferică a oraşului, între Resina şi Pietramelina, şi a fost comis de doi sau trei hoţi înarmaţi şi cu feţele acoperite, în timp ce de pază afară stătea Simionescu. Pe timpul jafului, unul dintre cei doi a violat o ecuadoriană de 54 de ani, mama partenerei de viaţă a proprietarului vilei. În acea seară femeia se afla în casă împreună cu nepoata de 14 ani. Tocmai pentru a sta cu ea s-a dus bunica acolo în acea seară, în timp ce fiica şi partenerul ei s-au dus să lucreze. Spre miezul nopţii proprietarul vilei şi partenera sa s-au reîntors acasă. Răufăcătorii i-au pus pe ei să deschidă seiful din care au luat bani şi obiecte preţioase, cu o valoare de circa 20.000 de euro, şi un pistol de calibrul 9. 

Tocmai pistolul de calibru 9 este elementul care-i face pe investigatori să creadă că Simionescu a organizat şi jaful din 2 martie, de la Ramazzano, lângă Perugia, care s-a soldat cu uciderea lui Luca Rosi, de 38 de ani. Rosi a fost ucis tot cu un pistol de calibrul 9. Mai mulţi martori spun că au văzut maşina lui Simionescu, un Renault Clio, în preajma vilelor unde au avut loc jafurile, la Pietramelina şi Ramazzano.

Citeşte şi:

VIDEO Perugia/ Ucis pentru că s-a opus bandiţilor, se caută agresorii “români sau albanezi”

Crima de la Perugia/ Stiffoni (Lega Nord) către români: «Ceauşescu ţinea criminalii sub supraveghere!»