in

Boc: “In 2011 România va ieşi din recesiune”

Primul ministru Emil Boc a făcut un bilanţ al anului, într-un interviu difuzat de TVR 1. El a declarat că 2010 a fost “un an extrem de greu, cu măsuri dure de austeritate”, dar şi “anul celor mai importante reforme de până acum ale statului şi al celor mai mari constrângeri bugetare”.

Premierul a adăugat că, în ultimii doi, ani a afost restructurat şi sectorul bugetar. “Am pornit în decembrie 2008 de la 1.397.000 de bugetari, iar la sfârşitul lunii noiembrie România are 1.274.000 de bugetari, deci o reformă a statului de a ajusta numărul de personal după ceea ce îşi poate permite această ţară. Acesta a fost un lucru pe care l-am făcut cu greutăţi, dar absolut necesar acestei ţări, să ajustăm funcţionarea statului, inclusiv din perspectiva personalului, în raport cu potenţialul şi nevoile naţiunii”- a precizat Boc.

In ceea ce priveşte reducerile de salarii aplicate în 2010, Emil Boc a promis că “In 2011 nu vom mai vorbi de tăieri de salarii sau de tăieri de pensii sau de alte alocaţii sociale, vom vorbi de recuperarea unor drepturi salariale, aşa cum au fost ele diminuate. În cazul bugetarilor, se recuperează 15% din ceea ce s-a pierdut”.

In ceea ce priveşte viitorul României în 2011, Boc s-a declarat optimist, dar într-un sens moderat al termenului:  “vom ieşi din recesiune în anul 2011şi vom avea o creştere economică între 1,5 şi 2%”.

 

Citeşte AICI interviul integral

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sara de Craciun – Steluta Floristean

Vatican/ O româncă la masă cu Papa