in

Românii din tabăra lui Berlusconi

Nu sunt puţini românii cu dublă cetăţenie care l-au votat sau susţinut pe Silvio Berlusconi. Iată cum şi-au explicat alegerea:

Adrian Chifu, consilier la primăria din Verbania: "Berlusconi, unicul lider capabil să scoată ţara la liman" 

"Personal am votat cu Silvio Berlusconi, unicul lider politic din Italia capabil să scoată ţară la liman, în condiţii de criză economică, prin idei liberale şi mai puţine taxe pe spinarea cetăţenilor.

Consider că stânga în Italia nu este pregătită să guverneze tara în actualul contex politic şi economic.

Stânga guvernează doar prin creşterea taxelor către firmele mici și mijlocii, către cetăţeni. Acum avem nevoie de măsuri liberale, inclusiv adoptarea unei taxe unice.

Mediul de afaceri are nevoie de o gură de oxigen pentru dezvoltare şi crearea locurilor de muncă. Aceste măsuri ar influenţa şi comunitatea românească din Italia, tot mai mult sărăcita de actuala criză economică. Banii trimişi în România sunt tot mai puţini , chiar şi economia României are de suferit din cauza evenimentelor din Italia.

Votul românilor

Acest ciclu electoral  a trecut  însă, pe viitor prevăd o mişcare politică românească, izvor de voturi. Avem nevoie, mai mult ca oricând, de  reprezentanţi român în Parlamentul italian, dar asta doar printr-o constrângere politică unită de la nivel local. Trebuie să forţăm partidele politice de la nivel local, acolo unde românii sunt o forţă electorală să ne asigurăm locuri  în viitorul Parlament. Unitatea românească va asigura parlamentari români în viitorul Parlament italian.

Românii au avut ocazia acum să voteze la alegerile generale un partid sau o coaliţie de stânga sau de dreapta  şi mă refer la peste  o sută de mii de români cu cetăţenie italiană (10% din rezidenţi compun familii mixte sau cu dublă cetăţenie) . Mi s-a reproşat şi intervenţia premierului roman Victor Ponta la întâlnirea de la Torino, faptul că, chiar însuşi descendentul lui Ceauşescu îl compară pe Silvio Berlusconi cu acesta. O gafă fără margini a premierului român care afectează întreaga comunitate din Italia. " (A.R.)

Paula Mitrache, Bari:  “Nu am votat din cauza timpului cenușiu, care ne-a învolburat drumurile și gândurile. Am rămas blocată în munți privind zăpada pură cum se așternea peste noi toți.

Să fie un semn al destinului?În schimb băiatul meu, Antonio, a votat pentru prima dată cu centru-dreapta din respect pentru acei oameni de afaceri care și-au pierdut viața în ultimul an din cauza taxelor insuportabile.

Cu siguranță a învățat ceva din sacrificiile făcute de tatăl său, care este un investitor.” (C.S.)

Magdalena M., 44 ani, întreprinzător, Torino: “L-am votat pe Berlusconi. Sunt născută şi crescută în comunism, nu aş putea fi de stânga, dar nici nu m-a convins vreunul că greşesc. Iar Berlusconi îmi place, viaţa lui personală nu e problema mea. Oscar Giannino mă cucerise , înainte să intre în politică. Dar, când a intrat în politică, s-a transformat în ceva care nu-mi mai place. I-aş fi dat, totuşi, o şansă, dar acum era prea devreme.

Însă faptul că a minţit asupra CV-ului său mi l-a eliminat definitiv din listă.  De Monti nici nu vreau să aud. Nu numai că ne-a îngenunchiat cu IMU, dar tot lui îi aparţine şi IVIE, taxa pe casele din străinătate, pe care vom începe s-o plătim din iulie.

Şi dacă e vorba de bogătani cu nu ştiu câte case peste tot, e o treabă, dar dacă e vorba de străini care stau în chirie şi muncesc aici ca să-şi plătească apartamentul în ţara lor, e hoţie la drumul mare. Despre Bersani şi Grillo nu am cuvinte.”

Liviu şi Mihaela Anghel, întreprinzători, San Marino nu au cetăţenie, dar l-ar fi votat pe Berlusconi: “Eu iau prin eliminare: Grillo ce poate face?  L-am urmărit un pic şi am înţeles că e un comic de piaţă. Ca să conduci Italia, trebuie să ai forţă, mai ales materială. Bersani are forţă, dar mai mult ca o grupare de tip mafiot cu tentaculele întinse peste toată Italia. Dacă vor câştiga ei, va şi mai rău, ne vor suge şi sângele. Practic Berlusconi, pe care l-am fi votat şi noi,  e încă în putere să se lupte cu toţi, are capital, experienţă şi ştie cum să iasă din orice cacialma . În ziua de azi comandă cine e mai puternic în bancă. Din păcate, e aşa cum a zis şi el: ‘eu fac tot ce-mi permite legea, aşa cum e în Italia, iar în Italia legea e ceea ce e’. Cel puţin a fost sincer.”

Daniel Robu, întreprinzător, Torino, încă nu are cetăţenie, dar are ideile clare: “Aş fi votat cu Berlusconi. Monti mi se pare un fel de Iliescu de-al nostru.” (I.C.)

Citeşte şi:

Beppe Grillo a avut şi voturi din partea românilor

De ce am votat cu Pd şi cu Pierluigi Bersani?

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Beppe Grillo a avut şi voturi din partea românilor

Evadare ca-n filme: gratii tăiate cu pila şi coborâre pe cearşafuri