in

Beppe Grillo a avut şi voturi din partea românilor

Beppe Grillo are şi susţinători români. Printre românii cu dublă cetăţenie, actorul din Genova a fost votaţi de Marian Mocanu, fost preşedinte al Ligii Românilor din Italia şi fost candidat la Senatul României din partea PSD.

Ulterior, după ce şi-a dat demisia din PSD, Marian Mocanu i-a promis  lui Piero Fassino (Partidul Democrat) o mie de voturi din partea românilor din Torino, dar a simpatizat şi cu FLI (Futuro e Libertà per l’Italia).

"Eu ţin cu Beppe Grillo"

Iată cum a ajuns Marian Mocanu la hotărârea de a vota cu M5S:

“Deși fără nici un entuziasm, total neîncrezător în politica italiană, am  votat și de data asta. Și la cameră și la senat l-am votat pe Grillo.”

Marian Mocanu şi-a dat demisia din PSD, pentru “incompatibilitate de funcţii”

Personal sunt complet neîncrezator în politica italiană, aşa cum am pierdut total speranţele în actuala politică românească. Sistemul partidelor politice tradiţionale cred este depăşit de timp şi de necesităţi noi.  Vechiul " dreapta" – "centru" – "stânga" nu mai este actual şi este nevoie de o schimbare.

Alegeri 2011/Mocanu îi promite lui Fassino 1000 de voturi româneşti

Eu am votat Movimento 5 Stelle al lui Beppe Grillo atât la Cameră, cât şi la Senat. Mi-ar plăcea ca şi în România să se nască o mişcare politică asemănătoare, care să ducă la o schimbare şi în politica românească,  putredă de corupţie, la fel ca şi cea italiană.

Cred că în Italia vom asista la ceva obscen: până ieri, Berlusconi şi Bersani au aruncat cu noroi unul în altul. Iar mâine îi vom vedea la guvern braţ la braţ pentru că alternativa ar fi să se meargă din nou la alegeri.

Il Giornale, contra lui Marian Mocanu

Noi alegeri nu ar fi oportune pentru Italia datorită crizei economice actuale, dar nu sunt oportune nici pentru Bersani şi Berlusconi deoarece cred că Grillo ar câştiga şi mai multe voturi şi i-am trimite acasă pe toţi vechii politicieni, care sunt membri ai parlamentului de 30 de ani, care au pensii de 50.000 de euro pe lună şi care sunt total rupţi de realitatea de zi cu zi trăită de persoanele normale ca şi noi.

În schimb noi, ca şi "Circolo Europei per l'Italia" am decis nu ne implicăm în aceste alegeri parlamentare deoarece românii cu drept de vot sunt foarte puţini pentru aceste alegeri. Am avut 2 candidaţi membri în Europei per l'Italia, care din păcate nu au fost aleşi.

Fossati a fost candidat cu Fli şi Baratto cu Centro Democratico. Cum spuneam,  din păcate nu vor deveni deputaţi. Sper ca în Italia se schimbe ceva. În bine, dacă e posibil.

O altă alegătoare care l-a preferat pe Grillo este Olivia Tudor. asistent medicalla Florenţa:  “L-am votat pe Grillo, ca să nu dau votul celorlalţi şi să nu votez în alb”, ne-a declarat românca.

C. S.

Citeşte şi:

 

De ce am votat cu Pd şi cu Pierluigi Bersani?

 

Românii din tabăra lui Berlusconi

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

De ce am votat cu Pd şi cu Pierluigi Bersani?

Românii din tabăra lui Berlusconi