in

Regiunea Campania a trecut la amendarea celor care nu poartă mască: primele amenzi, de 1.000 de euro, au fost aplicate de sâmbătă

Absența măștii într-un spațiu închis în regiunea italiană Campania este pasibilă de o amendă de 1.000 de euro, în contextul riscului de recrudescența a cazurilor de COVID-19 și de indisciplina a cetățenilor față de măsurile restrictive, conform noilor decizii ale guvernatorului regional cu sediul la Napoli, potrivit AFP.

Primele amenzi de 1.000 de euro au fost aplicate deja sâmbătă pentru proprietarii a trei unități comerciale din Salerno (sud), între care un bar și un salon de înfrumusețare, unde polițiștii au constatat că obligativitatea portului măștii nu a fost respectată, a relatat duminică presă italiană.

„Dacă concetățenii noștri cred că problema este rezolvată, asta înseamnă că în câteva săptămâni vom reveni la starea de urgență”, a avertizat Vincenzo de Luca (foto), guvernatorul Campaniei.

„Știam că va fi o creștere a numărului de contaminări, se prevedea deja”, a adăugat el vineri în direct pe Facebook, cu câteva ore înainte de publicarea unei ordonanțe de înăsprire a regulilor vizând combaterea epidemiei de COVID-19.

Măsura principala a textului este o amendă de 1.000 de euro pentru oricine nu va purta masca într-un spațiu închis, indiferent că este vorba de edificii publice, de supermarketuri, baruri, restaurante, magazine, precum și transportul în comun (autobuze, trenuri, metrou).

Potrivit ordonanței, „operatorii din transporturi obligați să refuze accesul pasagerilor care nu poartă masca”.

Dacă ei sunt găsiți la bord, vor fi sancționați și „invitați să coboare imediat unde este posibil” și dacă ei refuză „autobuzul sau trenul va fi blocat” și va fi cerută „intervenția forțelor de ordine”, se precizează în document.

„Dacă delictul este comis în timpul exercitării unei activități comerciale” (de un comerciant sau unul dintre angajații săi), societatea respectivă se expune în afară amenzii de 1.000 de euro unei „sistari a activității între 5 și 30 de zile”, pedeapsa care va putea fi dublată în caz de recidivă.

Țara cea mai afectată în Europa, Italia a plătit un greu tribut epidemiei cu peste 35.000 de decese și peste 242.000 de cazuri de contaminare. Maladia pare în prezent controlată, chiar dacă 275 de noi cazuri în cele 24 de ore precedente, precum și cinci decese au fost raportate sâmbătă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Adria, răfuială între două românce, una dintre ele a înjunghiat-o pe cealaltă de mai multe ori, acum e în stare gravă la spital

Șoc la Bologna, româncă violată de cinci bărbați într-un atelier auto. Bestiile spun că femeia a fost de acord