in

Premierul Giuseppe Conte EXCLUDE LOCKDOWN-ul: ”Un blocaj în această etapă ar afecta țara”

În timp ce demonstrațiile împotriva măsurilor coronavirusului sunt în creștere în Italia, prim-ministrul Giuseppe Conte a asigurat că țara, spre deosebire de Germania și Franța, nu se confruntă pentru moment cu blocarea statului. ”Vrem să acordăm măsurilor restrictive anti-Covid timp pentru a le arăta pe deplin efectele. Scopul nostru este să aducem sub control curba epidemiei ”, a spus Conte, citat de presa italiană.

”Sarcina guvernului este de a combina sănătatea publică cu nevoile economiei. Un blocaj în această etapă ar afecta țara”, a spus șeful guvernului.

Ieri seară în mare parte comercianți și proprietari de întreprinderi mici, profesii afectate de „mini blocarea” guvernului, au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva restricțiilor. În Verona au izbucnit revolte violente.

Extremiștii de dreapta s-au adunat în fața arenei, simbolul orașului din nordul Italiei, și au aruncat forțele de securitate cu petarde și fumigene. Polițiștii au răspuns cu gaze lacrimogene. Au fost demonstrații și la Bari, Genova și Palermo.

Ministrul de Interne: Nu vom permite violența

Ministrul de Interne, Luciana Lamorgese, a avertizat cu privire la infiltrarea protestelor de către grupările anarhiste și extremiste de dreapta. Protestele sunt legitime, dar guvernul nu va permite violența.

Ieri, antreprenorii și angajații din restaurante, baruri și alte unități au demonstrat în multe orașe din țară, inclusiv Milano, Trieste, Florența și Napoli. Guvernul vrea să amortizeze consecințele ultimelor restricții cu un pachet rapid de ajutor de urgență de peste cinci miliarde de euro. De luni, toate restaurantele trebuie să închidă la ora 18:00. Cinematografele, teatrele, sălile de fitness, piscinele, zonele de schi și sălile de concert nu mai sunt permise să se deschidă.

Cu toate acestea, unele regiuni se opun măsurilor guvernamentale. Regiunea Sicilia a decis că restaurantele ar putea rămâne deschise până la ora 23:00. Toate școlile din Puglia din sudul Italiei vor fi închise de mâine.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/presa-austriaca-anunta-lockdown-light-iminent-asemanator-celui-din-germania-guvernul-austriei-se-intruneste-joi-pentru-a-decide/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coronavirusul explodează în Italia: 24.991 de cazuri noi și 205 de decese, pozitivii depășesc vindecați, pentru prima dată. Buletinul din 28 octombrie

Politicienii și experții italieni cred că transportul public prezintă cel mai ridicat risc de infectare cu noul coronavirus: ”Este imposibilă păstrarea unei distanţe de siguranţă”