in

Politicienii și experții italieni cred că transportul public prezintă cel mai ridicat risc de infectare cu noul coronavirus: ”Este imposibilă păstrarea unei distanţe de siguranţă”

Transportul public din Italia este tot mai mult considerat de experţi şi decidenţi politici drept unul dintre spaţiile ce prezintă cel mai ridicat risc de infectare cu noul coronavirus, în contextul în care guvernul de la Roma încearcă să facă faţă unei creşteri a numărului de cazuri de COVID-19, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Giuseppe Conte a declarat săptămâna aceasta că este de părere că transportul public este ”mai presus de toate” un spaţiu în care circulă infecţia.

Duminică, prim-ministrul Giuseppe Conte a impus noi restricţii referitoare la baruri, şcoli şi restaurante, dar criticii strategiei adoptate de acesta spun că autobuzele aglomerate şi garniturile de metrou care circulă la orele de vârf sunt un pericol mai mare.

Matteo Salvini, liderul partidului de dreapta Liga, aflat în opoziţie, a spus luni: ‘‘Problema este transportul public, problema este metroul din Roma şi Milano, sunt autobuzele, nu sălile de fitness şi de cinema”.

”La ora 18:00, transportul public este de obicei aglomerat. Îţi asumi riscul pentru că trebuie să ajungi la muncă. Porţi mască, ai la tine gel dezinfectant. Este noua normalitate”, a spus Elio Venafro după ce a coborât, miercuri, dintr-un autobuz în centrul Romei.

Pe perioada verii, când ratele de infectare erau încă reduse, guvernul a impus ca autobuzele şi garniturile de metrou să funcţioneze la o capacitate de maximum 80%. Cu toate acestea, nu se fac suficiente controale pentru a impune respectarea acestei limite, pe care experţii o consideră oricum prea permisivă.

‘80% este prea mult. Câteodată este imposibilă păstrarea unei distanţe de siguranţă” de cel puţin un metru între pasageri, a precizat, pentru Reuters, Massimo Andreoni, profesor de boli infecţioase la Universitatea Tor Vergata din Roma.

”În oraşele mari, transportul public aglomerat este în mod evident o problema mai gravă decât în oraşele mici”, a mai spus Andreoni.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/presa-austriaca-anunta-lockdown-light-iminent-asemanator-celui-din-germania-guvernul-austriei-se-intruneste-joi-pentru-a-decide/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Premierul Giuseppe Conte EXCLUDE LOCKDOWN-ul: ”Un blocaj în această etapă ar afecta țara”

testarea obligatorie la intrarea în România

Nelu Tătaru explică în ce condiții românii din diaspora pot reveni în țară de Crăciun