in

Nelu Tătaru explică în ce condiții românii din diaspora pot reveni în țară de Crăciun

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că autoritățile nu au în discuție un lockdown de Sărbători.

Ministrul Sănătății a fost întrebat de jurnaliști dacă există posibilitatea ca România să fie în „lockdown” de Crăciun și Revelion, dar și în ce condiții cetățenii din diaspora pot reveni în țară cu ocazia Sărbătorilor.

„Nu avem în discuție acest lucru. La fiecare comunitate locală se aplică acele restricții și acele măsuri în funcție de evoluția transmiterii comunitare”, a precizat Nelu Tătaru.

Totodată, ministrul Sănătății a explicat și în ce condiții pot reveni cetățenii din diaspora în țară, în contextul creșterii numărului de cazuri în toată Europa.

„După cum știți, sunt acele țări care o rata de infectare mai mare ca a noastră. Condițiile sunt aceleași, dacă vine pentru trei zilei vin cu un test, realizat în maxim 48 de ore, negativ.

Dacă vin pentru mai mult timp intră în carantină, cu posibilitatea ca în cea de-a 8 zi să facă acel test, iar dacă este negativ în cea de-a 10 să iasă din carantină”, a precizat Tătaru.

În prezent, pe lista țărilor cu risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România se află 29 de state, între care Spania, Marea Britanie, Franța, etc. Lista a fost aprobată în 26 octombrie.

Pentru persoanele care vin din aceste state sau zone se instituie măsura carantinei timp de 14 zile, cu excepțiile menționate de Nelu Tătaru.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Politicienii și experții italieni cred că transportul public prezintă cel mai ridicat risc de infectare cu noul coronavirus: ”Este imposibilă păstrarea unei distanţe de siguranţă”

Românii din străinătate, imuni la coronavirus? Niciun caz de infecție raportat de Grupul de Comunicare Strategică în ultimele zile