in

Forza Nuova: „Dați de muncă mai întâi italienilor”

De câteva zile a apărut știrea că la rafinăria Eni din Sannazzaro (provincia Padova) va lucra o firmă care va angaja 100 de muncitori români. în noaptea de 17 iunie, militanții de la Forza Nuova au expus o pancartă prin care se protestează și cer ca locurile de muncă să le fie date mai întâi italienilor, scrie vogheranews. „Il lavoro. Prima agli italiani”, scria pe pancarta de la poarta rafinăriei.

„Filiala Forza Nuova, împreună cu secretariatul provincial, își exprimă întreaga indignare pentru situația care s-a creat în urma angajării a 100 de muncitori români la rafinăria Eni din Sannazzaro”, se spune într-un comunicat semnat de doi responsabili locali FN, Omar Pinato și Daniele Spairani. „Într-o perioadă de criză economică, socială și monetară deosebit de gravă, când șomajul a atins 12% la nivel mediu, atingând 40% în cazul tinerilor, considerăm că prioritatea la angajare este prerogativa lucrătorilor italieni”.

„Ceea ce se întâmplă la Rafinăria din Sannazzaro – continuă FN – este rezultatul politicilor liberale scelerate pe care guvernul de la Bruxelles le impune tuturor țărilor membre care, după ce li s-a luat controlul propriilor frontiere prin intermediul Tratatului Schengen, trebuie să suporte și directiva Bolkestein care de fapt introduce „principiul țării de origine” potrivit căruia un furnizor de servicii se supune numai legii țării sale. O afacere foarte convenabilă pentru unii subiecți care pot astfel să-și retribuie propriii muncitori cu salarii de foame. Însă găsim scandalos ca unul dintre acești subiecți să fie o companie de stat!”.

„Cerem de aceea ca statul italian să intervină aplicând „clauza de salvgardare” – adaugă FN – care conferă unui stat membru posibilitatea de a reintroduce limitări la liberul acces la piața muncii în cazul în care se treversează grave turbulențe care afectează piața internă”.

„Forza Nuova își afirmă totala sa opoziție față de Tratatul Schengen a cărui suspendare o cere imediat ca și condiție necesară și indispensabilă pentru refacerea socială și economică a națiunii noastre. Nu este aceasta Europa pe care o vrem noi, noi vrem o Europă a popoarelor suverane și autonome”, încheie Omar Pinto și Daniele Spairani.

Forza Nuova: “Imigranţi, întoarceţi-vă acasă!”

Forza Nuova: „Linie telefonică pentru denunţarea rasismului anti-italian”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Declar deschisă Reprezentanţa Camerei de Comerţ a României în Italia”

Italienii sunt creativi pentru că sunt un amestec de etnii