in

FARMP vă invită să sărbătoriți Ziua Marii Uniri cu vizionarea on-line a filmului “Maria, Regina României”! Iată codul promoțional!

FARMP – Federația Asociațiilor românești și moldovenești din Piemont, în colaborare cu Primăria Orașului Torino, Muzeul Național al Cinematografiei și Consulatul General al României la Torino, vă invită să sărbătorim Ziua Marii Uniri cu vizionarea on-line gratuită a filmului “Maria, Regina României”.

Filmul poate fi vizionat gratuit online pe platforma Vimeo https://bit.ly/film-gratis-1dicembre. Codul promoțional: promo-festival. Codul este activabil doar pe 1 decembrie și va fi valabil doar 24h. Filmul va fi în limba originală, subtitrat în italiană

“Filmul narează fascinanta poveste a Reginei Maria a României, nepoata Reginei Victoria a Marii Britanii, o femeie din familia Windsor ce “vine din altă țară” și cucerește întâi încrederea, stima și admirația poporului român, ca mai apoi, în momentul decisiv, să țină pe umerii săi visurile unei întregi națiuni, înfăptuind ceea ce părea imposibil.” (Massimiliano Ziella Președintele FARMP )

Comunitatea română și italo-română este o parte importantă a teritoriului nostru și Administrația însoțește cu plăcere această sărbătoare, într-un an atât de complex.” (Consilierul pentru Drepturi și Egalitate de șanse, Marco Giusta, Primăria Orașului Torino)

“102 ani mai târziu, pe data de 1 decembrie 2020, împreună cu cele 12 asociații românești de pe teritoriul regiunii Piemont, reunite în Federația FARMP, sărbătorim cel mai drag eveniment nouă, în mod virtual. Sunt fericită să împărtășesc, împreună cu toți cei care vor avea plăcerea să se unească pentru a sărbători Ziua Națională a României, cuvintele poetului național Mihai Eminescu asupra noțiunii unei noțiuni pe care noi toți ar trebui să o reevaluăm: patriotismul care “nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de ţară.” Transmit un sincer La mulți ani concetățenilor mei și tuturor celor care vor avea plăcerea să ne fie alături pe data de 1 decembrie 2020.” (Ioana Gheorghiaș, Consul General al României la Torino)

“Cinematografia este, dintotdeauna, o întâlnire dintre genuri, stiluri și culturi diferite, precum și o întâlnire între regizorii și spectatorii din toate colțurile lumii. De asemenea, să deschidem Mole Antonelliana, clădirea simbol a orașului Torino, tuturor cetățenilor orașului care nu l-au vizitat niciodată, într-un proces de integrare, face parte din misiunea muzeului.” (Domenico De Gaetano, Directorul Muzeului National al Cinematografiei)

Vizionarea filmului va fi precedată de următoarele evenimente:

– luni 30 noiembrie, orele 19:00, live facebook pe pagina Federației cu regizorul Alexis Sweet Cahill și actrița Roxana Lupu, în rolul principal al filmului “Maria, Regina României”.

– marți 1 decembrie, orele 19.00 – Moment instituțional – Avanpremiera filmului online în prezența autorităților. Evenimentul va fi transmis în direct pe paginile Facebook ale FARMP, Muzeului Național al Cinematografiei, Primăriei Orașului Torino și a Consulatului General al României la Torino.

Vă așteptăm alături de noi să celebrăm sărbătoarea noastră, a voastră, sărbătorea Unirii!

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
mita permise suceava

14 rețineri în dosarul permiselor obţinute ilegal la Suceava. Șef din Poliţie, bănuit că primea mită 20.000 euro pe zi

Pentru USR PLUS, Diaspora este România!