in

Sărbători blindate în Italia, de Revelion toată lumea închisă în case de la ora 22.00 până la ora 7.00 dimineața pe 1 ianuarie

Primul ministru Giuseppe Conte a semnat noul Decret care intră în vigoare astăzi, 4 decembrie și va fi valabil până la 15 ianuarie 2021.

Așadar, care sunt noile restricții? Ce se va întâmpla de Crăciun?

În ziua de Crăciun este permis să mergeți la un restaurant pentru prânz. Recomandarea pentru cei care decid să rămână acasă este să nu invite persoane care nu locuiesc în acea casă.

Și, în orice caz, pentru a proteja persoanele în vârstă și fragile, chiar și folosind distanțarea și măștile atunci când nu sunt la masă.

Interdicția organizării de petreceri în locuri publice și private este confirmată. La fel cum nu puteți părăsi propria localitate.

În seara de Ajun de Crăciun, 24 decembrie, trebuie să vă întoarceți acasă până la ora 22.

Liturghia de Crăciun va fi celebrată la ora 20. Sandra Zampa, subsecretar de stat la ministerul Sănătății, a declarat că slujba din ajunul Crăciunului trebuie să se încheie în jur de ora 22:30, pentru ca credincioşii să poată reveni în case înainte de ora limită 10 p.m. impusă de carantină.

Revelionul pe stradă?

În seara zilei de 31 decembrie va trebui să vă întoarceți acasă la ora 22:00, iar închiderea va dura până la ora 07:00, pe 1 ianuarie 2021. Pe 1 ianuarie nu veți putea părăsi municipalitatea. Cei care locuiesc într-o regiune galbenă și doresc să meargă într-o altă municipalitate vor trebui să o facă înainte, iar întoarcerea acasă este întotdeauna permisă.

Restaurantele vor fi deschise pentru prânz. Interdicția organizării de petreceri în locuri publice și private este confirmată.

Cei care petrec noaptea de 31 decembrie într-un hotel nu vor putea lua masa într-un restaurant, vor trebui să mănânce în cameră. Recomandarea pentru cei care stau acasă este să nu invite persoane care nu locuiesc împreună. Și, în orice caz, pentru a proteja persoanele în vârstă și fragile, chiar folosind spații și măști atunci când nu sunt la masă. Utilizarea artificiilor nu este interzisă.

Când și unde pot merge la cumpărături?

În perioada 4 decembrie – 6 ianuarie 2021, magazinele cu amănuntul pot rămâne deschise până la ora 21. În weekend și de sărbătorile legale, „magazinele din centrele comerciale, piețele, galeriile comerciale, parcurile sunt închise. „. Cu toate acestea, în interior pot rămâne deschise următoarele: farmacii, parafarmacii, centre de sănătate, puncte de vânzare pentru produse alimentare, produse agricole și horticole, tutun și chioșcuri de ziare.

În cadrul magazinelor, spațiul și utilizarea obligatorie a măștii trebuie respectate. Intrările trebuie să fie limitate.

Primarii vor putea restricționa accesul la străzi și piețe sau vor decide închiderea acestora pentru a evita adunările, dar accesul la magazine și întoarcerea la case trebuie întotdeauna permis.

Când pot merge la restaurant în timpul vacanței?

În regiunile din banda galbenă, baruri și restaurante, pub-uri, gelaterii și patiserii sunt deschise de la 5.00 la 18.00. După această oră, vânzările de mâncare sunt permise până la 22, dar este interzis consumul de alimente și băuturi în apropierea locului. Livrarea la domiciliu este permisă. Consumul la masă „este permis pentru maximum patru persoane pe masă, cu excepția cazului în care toți conviețuiesc”. Dacă te ridici de la masă este obligatoriu să porți o mască. În „hoteluri și alte structuri de cazare, alimentația este permisă fără limite de timp clienților săi”. În zilele de 25 și 26 decembrie, 1 și 6 ianuarie restaurantele vor fi deschise pentru prânz. În regiunile portocalii și roșii, barurile și restaurantele trebuie să fie închise pentru întreaga zi și, de asemenea, în timpul sărbătorilor.

Hotelurile sunt deschise pentru sărbători? Vor organiza cina?

Hotelurile rămân deschise. O regulă a fost inclusă în Decret conform căreia „de la ora 18:00 pe 31 decembrie și până la data de 7 ianuarie 2021, alimentația în hoteluri și alte facilități de cazare este permisă numai cu room service”. O dispoziție necesară pentru a împiedica organizarea petrecerilor și cinelor.

De ceva timp, multe hoteluri oferiseră de fapt un „pachet” cu cazare și cină chiar și în ultima zi a anului, pentru a eluda interdicția de organizare a petrecerilor. În toate celelalte zile din „hoteluri și alte structuri de cazare, alimentația este permisă fără limite de timp clienților săi”.

Cu toate acestea, există linii directoare care prevăd posibilitatea de a fi la aceeași masă pentru doar patru persoane, cu excepția cazului în care sunt persoane care conviețuiesc. De asemenea, hotelurile montane rămân deschise.

Aici puteți descărca textul complet al noului decret

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Resita spital

Româncă stabilită în străinătate, în şoc după ce şi-a văzut tatăl dezbrăcat pe holurile din spitalul groazei din Reşiţa: «Mi s-a oprit respirația»

Avertizare meteo: cod roșu de ninsori în nordul Italiei, sudul Austriei și Elveția, viscol și vizibilitate extrem de redusă