in

Româncă stabilită în străinătate, în şoc după ce şi-a văzut tatăl dezbrăcat pe holurile din spitalul groazei din Reşiţa: «Mi s-a oprit respirația»

O româncă stabilită în Belgia și-a recunoscut tatăl în fotografiile de la spitalul groazei din Reșița. Bărbatul de 77 de ani a mers la medic pentru o problemă la picior. A fost diagnosticat cu coronavirus și internat, însă modul în care a fost tratat a ieşit la iveală după ce mai mulţi pacienţi au postat pe Facebook imagini îngrozitoare cu condiţiile din cea mai mare unitate medicală a judeţului Caraş-Severin. Bărbatul a murit între timp.

„Când am văzut în ce condiții sunt acolo eu tot am dat, am dat și când o dată mi-a apărut tata, că e ăla care stă pe coridor jos, dacă ați văzut imaginile, ăla este tata. Vai, când l-am văzut mi s-a oprit respirația pur și simplu nu am mai putut”, a povestit Elena Pelepcu.

Femeia a povestit că până acum, ea nu a știut în ce condiții fusese tratat tatăl său. 

„Atunci am fos la pământ, pur și simplu toată noaptea nu am dormit sunt epuizată.”

Conducerea spitalului spune că aceste imagini arată neputința sistemului sanitar și că în ele apar pacienți cu coronavirus, care au și probleme psihice. De ei se ocupă același personal medical de boli infecțioase care nu are pregătire pentru specializarea de psihiatrie.

„Toate ușile din spital erau deschise deși afară erau minus 4 grade și ce am găsit acolo era sub orice critică, deci nu există scuze, nu există scuze pentru actul medical și pentru modul în care se lucrează”, a povestit şi Ioan Popa, primarul localității Reșița

„Situația este foarte gravă și nu se datorează practic unui singur fapt gândiți-vă că sunt 20 de milioane de euro datorii și Consiliul Județean nu are nicio posibilitate pentru că nu avem niciun ban disponibil pentru așa ceva”, a declarat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Paturi murdare, pacienţi dezbrăcaţi care se târăsc pe hol, un mort ţinut în salon învelit în sac, toalete infecte, porumbei care intră în saloane. Sunt imaginile surprinse în Spitalul Judeţean Reşiţa, în secţia unde sunt trataţi bolnavii de Covid-19, care au devenit virale pe internet în ultimele zile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vaccinare Covid, viceministrul Sileri: „Dacă oamenii refuză vaccinul, este clar că trebuie introdusă obligativitatea”

Sărbători blindate în Italia, de Revelion toată lumea închisă în case de la ora 22.00 până la ora 7.00 dimineața pe 1 ianuarie