in

Câți bani au trimis românii din străinătate în primele șapte luni ale anului

Românii care lucrează în străinătate au trimis în ţară, în primele şapte luni ale anului, peste două miliarde de euro, suma care reprezintă nivelul minim al ultimilor nouă ani.

Transferurile curente din străinătate către România, cu excepţia celor ale administraţiei publice, majoritatea efectuate de românii care muncesc peste hotare, au ajuns după primele şapte luni ale acestui an la 2,011 miliarde de euro, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României.

Această sumă este cu aproximativ 8% mai mică comparativ cu perioada similară din 2012, însă de două ori mai redusă decât în primele şapte luni din 2008, anul de dinaintea izbucnirii crizei.

Românii din Milano au trimis acasă peste 40 de milioane de euro

Tendinţa arată că expatii nu o mai duc atât de bine, deoarece majoritatea se afla în state afectată de criză, precum Spania, Italia sau Portugalia, unde nivelul şomajului este foarte ridicat.

Comparativ, investiţiile străine directe în primele şapte luni din 2013 s-au prăbuşit cu 30%, faţă de aceeaşi perioadă din 2012, până la valoarea de 946 milioane de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Au ucis un agricultor de 76 de ani la Mantova, au fost arestați la Vaslui

2000 de firme românești la Florența, românii felicitați oficial